A videojátékipar nyolc legemlékezetesebb és legkreatívabb április elsejei szívatásai.

Könnyen lehet, hogy a Leet csapatát kissé elragadta április első napjának mámorító hatása, hiszen nem egy, de nem is kettő olyan cikkel próbáltuk bolonddá tenni olvasóinkat, melyben meredekebbnél meredekebb sztorikkal borzoltuk az idegeket.

De mit is mondhatnánk, ennek volt a napja, mi pedig engedtünk a csábításnak. Pontosan úgy, ahogyan tették ezt a videojátékipar meghatározó alakjai is sokszor, akik már jó előre betervezett elegáns és rendkívül vicces húzásaikkal alaposan megviccelték, átverték a játékosokat.

Ezekből az április elsejei tréfákból szedtem össze 8 rendkívüli darabot, amiken a mai napig sírva nevethetünk.

8. Football Manager 1888

A Football Manager fejlesztői még 2013-ban vették ilyen viccesre a figurát, amikor is bejelentették, hogy hamarosan érkezik a viktoriánus korban játszódó felvonás. A vicchez még screenshotokat és leírásokat is mellékeltek, természetesen korabeli játékosokkal. Persze a csapatunk menedzselése igen hamar véget ért volna, hiszen akkoriban még jóval kevesebben űzték a sportot mint napjainkban.

April Fools: Football Manager 1888 edition announced | Engadget

7. Half Life 3

Konkrétan a leggonoszabb átverés, ami a videojátékiparban valaha megtörtént. 2012-ben Gabe Newell és csapata úgy döntött, hogy rendesen megviccelik a játékosokat és rajongókat, így ahogyan április 1-re csúsztúnk frissítettek a Steam főoldalán, ahol kiemelt helyen a Half Life 3 logója állt azzal a felirattal, hogy mától elérhető.

Nagyon, nagyon, nagyon gonosz, ami azóta is folyamatosan visszatérő trauma. Kösz Valve, szeretünk!

6. Google Maps: Pokémon Challenge

A Google 2014-ben rendkívül kreatív módját választotta a vicceskedésnek. Készítettek egy videót – mint később kiderült sokkal inkább koncepciót – arról, hogy a világban járva-kelve a mobilunkkal Pokémonokra vadászhatunk. Volt itt minden, hegymászástól kezdve egészen az utcai fogásokig, amit úgy reklámoztak, hogy aki a végén a legsikeresebbnek bizonyul, az fizetett Pokémon mesteri munkát kap a Googlenél.

Persze ezen akkoriban nagyot nevettünk, aztán két évre rá megjelent a Pokémon GO. Érdekes ugye?

5. GeForce GTX G-Assist

A GeForce bot kütyüje egyenesen 2017. április 1-ről. Az NVIDIA nagyon szellemesen bemutatta a G-Assist USB alapú stickjét, ami azt figyeli és jegyzi meg, hogy hogyan játszunk. Ha ezzel megvan, és mi úgy kívánjuk, akkor átveszi a játék fölött az irányítást, majd minket imitálva folytatja azt, míg mi a retyón ülünk, vagy pizzát eszünk.

Mindennek persze az ég világon semmi értelme, mivel konkrétan a játék lényegi része veszik ezzel el – hogy MI játsszunk. Az vicc viszont annyira jól sült el, hogy pár hónappal később tényleg csináltak egy pontosan így kinéző adathordozót, de azon nyilván nem volt rajta az a program, amit az előzetesben láthattunk, hiszen az valójában nem is létezik.

4. Corsair Game Launcher Launcher

Sokaknak örömet okoztak volna azzal, ha mindez igaz lett volna, de nem, a Játék Indító Indító nem létezik, és soha nem is létezett. A Corsair programja egy helyre gyűjtötti az összes Launchert, sőt, a minden platformon fent lévő játékok árát is összehasonlítja egymással, de az online állapotba lépő játszópajtikról is értesítést küld. Persze csak elméletben, hiszen mindez csak egy vicc.

Ezzel persze nem csak egy rendkívül szellemes poént csináltak, de egyben kiparodizálták a PC-s Launcherek óriási problémájának, sőt, sikerült odapirítani a mikrotranzakcióknak, a lootboxoknak, vagy a visszatérítések hiányának is.

Ez a prank egyszerűen zseniális, egyszerre átverés és egy görbe tükör az iparnak.

3. Razer Project McFly

Már a címe is gigászi hülyeséget sejtet (Marty McFly), aki pedig a rendkívül vicces bemutató után egy percig is komolyan vette, az meg is érdemli – már a vége miatt is. Egy repülő egér, ami a Föld mágnesességével képes az asztal fölött lebegni.

Ahogy mondták: hölgyeim és uraim, üdvözlet a jövőben.

2. Assassin’s Creed Kinect

Nem egy mai áprilisi tréfa, viszont az idővel ez is csak nemesedett. Hát ki ne vágyna egy mozgásérzékelős Assassin’s Creed-re, amiben nekünk kell ugrani, mászni, verekedni, vetődni, vagy a halálugrást elvégezni? Na ugye, hogy senki!

 

1. Sony PlayStation 4 Flow

A Sony április elsejei performanszai közül nehéz egyet kiemelni, mivel szokásuk szerint mindig kitesznek magukért. A legkiemelkedőbb viszont azt hiszen a 6 évvel ezelőtt elsütött poénjuk, a PS4 Flow kiegészítő. Teljesen új játékos élményt ígért, ami alapjaiban változtatja meg a videojátékok világát.

A Flow valójában két-két kar és lábúszó, illetve egy AR-szerű úszószemüveg, amit felkapva máris átélhetjük a Sony játékok víz alatti jeleneteit. Nem kell mást tenni, csak amikor a játékban egy úszós jelenethez érkezünk, állítsuk meg, menjünk el a legközelebbi uszodába vagy strandra, vegyük fel az eszközöket, majd adjuk át magunkat a mindent megváltoztató élménynek. Sőt ehhez még jár egy PlayStation szárító is, amire ráállva pillanatok alatt csontszárazak leszünk.

 

Te még milyen hasonlóan vicces videojátékipari áprilisi átveréseket ismersz? Írd meg nekünk hozzászólásban!

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×