Létrejött egy egyesség, aminek értelmében az Activision-Blizzard 18 millió dollárt oszt szét azok között, akik szexuális zaklatás miatt perre mentek.

Az Activision-Blizzard mindössze 18 millió dollárt költ arra, hogy megegyezéssel rendezze szexuális zaklatással kapcsolatos perét, ami elenyésző összeg ahhoz képest, hogy a cég mennyi pénzt keres évente. A hosszú-hosszú pereskedés után, amit még azok az Activision-Blizzard alkalmazottak indítottak, akik szerint a cég vezetői szexuális zaklatták őket, végül Dale S. Fischer bíró jóváhagyta az Activision-Blizzard

18 millió dolláros egyezségi javaslatát.

A megegyezés értelmében az Activision 18 millió dolláros alapot hoz, amit a szexuális zaklatással vagy visszaéléssel érintettek között lehetne szétosztani – írja a TweakTown.

Érdemes megjegyezni, hogy 18 millió dollár alacsony összeg az Activision-Blizzard évente keresett milliárdjaihoz képest. 2021-ben a cég rekordszintű, 8,8 milliárd dolláros bevételt ért el, és 150 millió dollár bónuszt fizetett Bobby Kotick vezérigazgatónak.

Az áldozatoknak szánt 18 millió dollár kevesebb, mint az Activision-Blizzard 2021-es teljes bevételének 1%-a.

Persze a 18 millió dolláros alap mellett az Activision-Blizzardnak további kötelezettségeket kellett vállalni, hogy elkerülje a jövőbeli szexuális zaklatást és visszaélést. A kérdés az, hogy az áldozatok mennyire lesznek ezzel elégedettek.

Ezt láttad már?

Esportoló lennél? – Ezek a mentális problémák téged sem kerülnek majd el

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×