Új induló a nagyok ligájában.

A Trust az utóbbi időben egyre keményebben próbálkozik betörni a gaming érába. A kedvezőbb árfekvésű termékeiről ismert gyártó pedig egyre több magasabb árcédulával ellátott, közép-felső kategóriába pozicionált termékekkel színesítik a portfóliójukat. Pont ilyen a tesztpadunkon debütáló Trust GXT 712 Resto Pro, amit kíváncsian bontottunk fel csomagolásából.

Külső

Maga a forma elképesztő impozáns, tekintélyt parancsoló. A versenyautókon kívül a piacon a noblechairs Epic-re hajaz leginkább, ami a prémium szegmens igen kedvelt modellje. Ezzel már nehéz félrelőni, hiszen eme robosztus dizájnért sokan bolondulnak.

A fekete-arany színkombó elképesztő jól működik együtt,

viszont ezzel el is érkeztünk a Resto Pro legmegosztóbb pontjához, ez pedig a méhsejt alakzatú díszítővarrás.

Ez a szerkesztőségen belül is megosztotta a kollégákat. Nekem személy szerint tetszik, persze nem azt mondom, hogy nem láttam még elegánsabbat.

Állíthatóság

A Trust nem bízta a véletlenre: 150 kg-ig bárki igénybe veheti a Dark Desertet, amivel az átlagos gamer székek 100 kg-os terhelhetőségre egy laza 50%-ot vert rá az új kihívó. Ennek megfelelően nem 5., hanem 4. osztályú hidraulikus gázkarral szerelték. Nem rossz, nem rossz!

A gázlift mellett a kerekek is nagyobb teherbírásúak, mint átlagos társai. A kerekeket tartó vázszerkezet pedig szintén erősített fémvázas kivitel, szóval aki esetleg nagyobb súllyal rendelkezik, az is nyugodtan választhatja a GXT 712-őt.

A magasságállítás esetén pedig hozza a szokásos átlagot, én például 80% körül használtam és semmiféle anomáliával nem találkoztam. A magasság egész pontosan 47-57 cm között állítható.

A háttámlát a 90 fokos szögtől kezdve egészen 180 fokig dönthetjük. A teljesen hátradöntött támla esetén én már nem mertem benne ülni, egyszerűen túl sok. Az biztos, hogy filmet nézni vagy akár aludni akarunk benne, az sem lesz probléma.

Minőség

Eleganica, ha pedig itt tartunk el is mondhatjuk, hogy a Trust a prémium szegmensbe pozícionálta a GXT 712-t. Ez pedig az anyaghasználaton és a varrásokon is jól látszik. Nincs egyetlen hiba a varrásban, gyönyörűen elkülöníti az éleket, ugyanakkor több anyagot is felvonultat a Resto Pro. Az amúgy vegán műbőr mellett velúr-szerű anyagot is felvonultat a gyártó, ami a manapság divatos félbőr autóbelsőkre emlékeztet.

Miután lelőttem a poént, hogy a gyártó a  prémium szegmensbe szánta a Resto Prót, így már valószínűleg kevesen lepődnek meg azon, hogy kapunk egy merev, mégis puha deréktámaszt és egy puha nyaktartó párnát.

Ez gyakorlatilag a gamer székek velejárója. Persze a közép-alsóbb kategóriákból gyakran lespórolják, pedig ezek a székek egyik legfőbb kiegészítői.

Na, de miért is kell bárkinek is gamer szék?

A helyes testtartás egyrészt egészségügyi okokból is rendkívül fontos, másrészt a kényelmi faktort is nagyban növelheti egy megfelelő szék beszerzése. Saját példával is tudok szolgálni: én sokáig a főnöki forgószékek mellett tettem le a voksomat, mert viszonylag olcsón pár tízezresét meg lehetett úszni így a vásárlást. Egy idő után viszont borzasztóan fájni kezdett a derekam és éreztem, hogy sokkal gyorsabban elfáradok ülés közben.

Nem is gondolnánk milyen jó hosszútávon a deréktámasz!

Sajnos a munkám miatt a gép előtt órák számát nem tudtam csökkenteni, így elkezdtem kacsingatni a gamer székek felé és megtértem. Azóta a hát/fejfájásom teljesen elmúlt és több óra ülés után sem érzem, hogy bármim sajogna.

Eltelt 4 év és a gamer székemnek semmi baja, pedig ennyi idő alatt a korábbi főnöki forgószékek műbőr bevonata leginkább egy éppen vedlő kígyóra hajazott. Az biztos, hogy megérte a belefektetett pénzt.

Prémium-e?

Nos, maga a kategória megítélése elég tág. Azt hiszem, maradéktalanul nem sikerült azért meglépni minden lépcsőfokot a prémium szegmens lépcsőjén. Az anyaghasználat lehetne egy fokkal jobb, ha már prémiumra vágyunk. Példaképp említhetnénk a vegán műbőrt, miközben kapható valódi bőr is. Emellett a szép számmal található műanyag borítás sem épp a prémium életérzést erősíti.

Ettől függetlenül, ha nem épp prémium, hanem közép-felsőkategóriában gondolkozunk, ott a GXT 712 minden további nélkül megállja a helyét. Valószínűleg a marketing csapat dolgozta egy kicsit túl magát. Persze sokak szíve meg fog lágyulni az árcédula láttán, a GXT 712 Resto Prót ugyanis már 100 ezer forintért a kosarunkba tehetjük. Nem mellesleg korábban 150 ezer forintra rúgott az ára, szóval aki szeretne lecsapni egy minőségi középkategóriás székre, az most igazán jól járhat.

Galéria

Összefoglalás

Prémium szék, kedvező áron? – Trust GXT 712 Resto Pro teszt


Szerzői értékelés

9

A Trust GXT 712 egy remek közép-felsőkategóriás szék, kiváló anyaghasználattal. A dizájn még mindig szexi, viszont a méhsejt díszítés kissé megosztóra sikeredett. Prémium vagy sem, az ára igen barátira sikeredett, bátran ajánljuk.

kellemes anyaghasználat

jó összeszerelési minőség

extra teherbírás (150 kg)

állítható háttámla

3D-s kartámla

állítható magasság

extra kényelmes ajándék párnák

jó árcédula

kissé megosztó méhsejt dizájn

nem minden ízében prémium

Olvasói értékelés

8

×