A globális piacra is hatással lehet majd.

A 3DCenter.org éppen hétvégén tette közzé legújabb kutatását, melyből kiderült, hogy történelmi mélyponton vannak a VGA-k ára, egyre kevesebb felárat kell fizetnünk értük. Ez önmagában is bíztató tendencia, hiszen a jelenlegi árakon nem érezzük még a korábban belengetett Nvidia GPU árcsökkenést, mely papíron további százalékokat csípne le. Ráadásul úgy tűnik, hogy egy újabb külső hatás is jó irányba lendítheti a dolgot.

Az Asus bejelentette, hogy akár 25%-os lélektani határt is elérő árcsökkenéssel készül a napokon belül!

Az óriáscég a Tom’s Hardware weboldalának küldött emailjében azt is megemlíteni, hogy április elsejétől találkozhatunk majd alacsonyabb árakkal. Barátságosabb árcédulát kap az összes modell, a belépő RTX 3050-től egészen a bestia 3090-ig bezárólag. Nem ok nélkül döntött így az ASUS, az Amerikai Egyesült Államok némi enyhítést eszközölt a Kínából behozott hardverek vámján, így a cégen kívül a felhasználók is jól járhatnak majd.

Tom’s Hardware

Elsőre nem hangzik túl jól itthonról, hogy az amerikai piac kap először ilyen bánásmódot, ám globális hatásai is lesznek majd ennek a lépésének. Annak idején, amikor a vámért fizetendő díjat felemelte az USA kormánya, papíron csak az országot kellett volna érintenie, ám az egész globális piacon árnövekedést tapasztalhattunk. Iparági elemzők véleménye alapján ezúttal a fordítottja játszódhat majd le áprilisban. Ennek eredményeképp nagy eséllyel az európai kártyák áraira is hatással lehet majd ez a döntés, még ha nem is ilyen drasztikusan. A fentebb említett 3DCenteres diagrammal összevetve meglehetősen pozitív jövőképet fest a VGA piacon, tényleg elérhetjük május elejére az MSRP árakat, hacsak valamilyen váratlan körülmény nem merül fel.

Forrás: Videocardz

Újabb történelmi mélyponton a videókártya árak – Ekkorra tűnhet el teljesen a felár

×