Nehéz lesz kimászni abból a gigantikus gödörből, amit az Activision Blizzard korábbi vezetése ásott.

Nagyon nem akaródzik a végére érni az Activision Blizzard rendkívül sötét képet festő szexuális zaklatásos botránya. A vállalat ellen ugyanis a napokban nyújtottak be egy újabb keresetet a Blizzard Entertainment, három korábbi és két jelenlegi alkalmazott, valamint 25 további meg nem nevezett személy ellen.

Az újabb pert a a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon nyújtották be az Activision Blizzard IT részlegének vezetőinek névtelenséget kérő adminisztratív asszisztense nevében. A hölgy állítólag 2017 óta dolgozik a vállalatnál, amely során nemcsak súlyos szexuális zaklatást és diszkriminációt, hanem komoly megtorlást is tapasztalt azokkal szemben, akik fel mertek szólalni a cégen belüli vállalhatatlan állapotok ellen.

A vádiratban tulajdonképpen részletesen leírják a Blizzardon belüli helyzetet, kiemelve azokat az alkalmakat, amikor az érintettet is zaklatták. Eszerint a Blizzard több férfi alkalmazottja is szexista módon viselkedett a női alkalmazottakkal, többször próbálták meg őket megalázó játékokkal sokszor erőszakos módon leitatni, hogy könnyebben tudják a nőket abuzálni.

A hölgy azt állítja, többször kérte az áthelyezését, hogy megpróbáljon elmenekülni a mérgező helyről, emellett konzervatívabban öltözködött, hogy elkerülje a szexuális zaklatást – de mindhiába.

A Bloomberg szerint a nő hiába fordult konkrét esetekkel a HR-osztályhoz, azok rendre elküldték őt, mondván, hogy a zaklatással megvádolt férfi alkalmazottak csupán barátkozni szeretnének vele. Sőt, állítólag volt olyan eset is, amikor a Blizzard (a botrány hatására lemondott) elnökéig, J. Allen Brackig tudta vinni a dolgot, ami után a HR megkérte őt, hogy tartsa meg magának az összes problémáját, aggodalmát. Ezt követően lefokozták, csökkentették a fizetését, majd sorra elutasították a különböző részlegek állásaira való jelentkezését még akkor is, ha papíron képzettebb volt a többieknél.

A nő kártérítést és jóvátételt kér a bíróságtól – természetesen a perköltségek kifizetésén túl. A külföldi sajtó megkeresésére egyelőre nem válaszolt sem a Microsoft, sem pedig az Activision Blizzard. Ebben a friss ügyben a Microsoft természetesen teljesen ártatlan, hiszen korábbi esetekről van szó, ugyanakkor az Activision felvásárlásának margóján azt ígérték, hogy megszüntetik a vállalaton belüli helyzeteket. ezzel szemben a perben két olyan embert is megneveznek, akik jelenleg is a Blizzard alkalmazásában állnak.

via – Bloomberg, SlashGear, TechSpot

Mindeközben a Teslát is egészen súlyos vádakkal illeti egy vitatott körülmények között kirúgott alkalmazott:

Musk bosszúja? – Kirúgták a Tesla dolgozót, mert levideózta, hogy az önvezető Teslája oszlopnak vágódik

 

×