Jövő héten jelenhet meg a Sony új, Spartacus néven emlegetett csomagja, ami várhatóan a PS Plus és a PS Now keveréke lesz.

A Sony név nélkül nyilatkozó bennfentesei a Bloomberg-nek pletykálták el, hogy a jövő héten bemutatkozik a Spartacus kódnevű szolgáltatás, amit az Xbox Game Pass konkurenciájának szánnak. A Microsoft előfizetési csomagja már 25 millió feliratkozónál tart, és mivel a konzolon túl PC-re, táblagépre és telefonra is kínál játékokat, tagságokat, exkluzív kedvezményeket, borítékolható volt, hogy a PlayStation valami hasonlóval fog előrukkolni.

Gamescom
Messe Köln
PlayStation stand.
Cologne, Germany
20.08.2019.
Photo: Krisztian Bocsi

Bár hivatalosan még nem közölték, hogy a Spartacus előfizetői mit kapnak majd a pénzükért, valószínűleg a PS Plus és a PS Now sajátos keverékéről van szó, és – hasonlóan a Microsoft megoldásához – több lépcsős csomagok fognak megjelenni, különböző szintű előnyökkel. Úgy tudni, hogy a Sony az utóbbi évek bestsellerei mellett rámegy a nosztalgiafaktorra is, hiszen

nagy klasszikusok felújított változatai ugyancsak játszhatóak lesznek

– konzolra letöltve, vagy a felhőben. Az viszont elég valószínűnek tűnik, hogy nem fogják követni az Xbox Game Pass gyakorlatát, ami havi tíz dollárért hozzáférést ad a legnagyobb durranásokhoz, már a megjelenés napján – attól függetlenül, hogy azok 60-70 dolláros áron jelennek meg az áruházakban. Mint ismert, a Microsoft nem sajnálja odadobni a felhőszolgáltatás előfizetőinek a várva várt Starfield-et sem, miközben a Sony aligha lesz ennyire nagyvonalú, például a God of War Ragnarök-kel.

Na jó, de mit és mennyiért?

A Gaming Bible kiderítette azt is, hogy a Spartacus a Game Pass-hoz hasonló árakon,

havi 10 (Essential), 13 (Extra) és 16 dollárért (Premium) lesz hozzáférhető.

A legkisebb csomag lényegében a ma is ismert PS Plus kedvezményeit fogja tartalmazni, míg a középső csomagban 300 játékot tartalmazó játékkatalógust, a Premium-ban pedig klasszikus ínyencségeket és streamelési lehetőséget vágnak majd hozzánk.

GJani

Ez kemény harc lesz, de a lényeg, hogy mi járjunk jól. 🙂 A Starfield-del például aligha nyúlunk mellé:

Végre itt a Starfield! – Előzetest és megjelenési dátumot is kapott, de nem PS-re

×