Könnyen meglehet, hogy a The Witcher-könyvek és játékok legfontosabb szereplője főhőssé válhat a CDPR legújabb alkotásában. Vagy lehet, hogy mégsem?

A CD PROJEKT RED tegnap este tulajdonképpen a legnagyobb semmiből lepte meg a rajongókat a következő The Witcher-játék bejelentésével. A készülő alkotásról viszont nem árultak el sokat, csupán egy sejtelmes promóképet osztottak meg, amelyen egy vaják medálját láthatjuk hóba eltemetve.

Ez azonban bőven elég üzemanyag volt a teóriák gyártásához, vagyis már most mindenki azon rugózik, hogy a vélhetőleg csak sok év múlva megjelenő újabb Witcher-kaland miket tartogathat számunkra.

Az egyik legégetőbb kérdés, ami a legtöbbeket foglalkoztatja, hogy vajon ki lesz a következő főszereplő, hiszen Geralttól a The Witcher 3 utolsó kiegészítőjében, a Blood & Wine-ban elbúcsúztunk. Ezt a lengyel fejlesztők is többször hangsúlyozták, kiemelve, hogy szeretett hősünk nem lesz többé irányítható karakter – viszont még feltűnhet a folytatásokban.

Az új, egyelőre alcím nélküli The Witcher beharangozó képe alapján sokan úgy gondolják, hogy Cirilla lehet a következő szaga főhőse.

Arról, hogy a képen pontosan melyik vaják rend emblémáját láthatunk, egyelőre megoszlanak a vélemények, de mi először maradjunk a Macska iskola medáljánál. Ha valóban egy macskafejet ábrázol a hólepte medál, akkor valóban lehet akár Ciri is a főszereplő, hiszen neki is van egy hasonló darabja, amit egy Leo Bonhart nevű vaják-gyilkostól vett el. Erre egyébként nemcsak a könyvekben, hanem a játékokban is volt utalás, Geralt fogadott lánya övén ugyanis ott csüngött a macskafej medál.

Többen viszont úgy vélik, hogy ez bizony nem egy macskafej, hiszen az a medált nagyon is jól ismerjük a játékokból, és az nem így néz ki. Nos, erre az opcióra is lehetnek magyarázatok. Az egyik, hogy a The Witcher 3 eseményei után (ha a jó endinget kaptad) Ciri alapít egy teljesen új vaják iskolát, amiben egyesíti a „macskák” és a „farkasok” tanait. Ez elvégre logikus lenne, hiszen a kanonikus lezárás szerint Ciri hivatalosan is szörnyvadásszá vált.

Egy másik lehetséges opció, hogy a CDPR inkább visszamegy a vajákok fénykorába, és egy olyan iskola történetét mutatná be, amely sok száz, vagy akár ezer évvel Geralt és Ciri előtt valamiért eltűnt. Ez például megmagyarázná azt is, hogy miért nem tűnnek fel a könyvekben és a játékokban, de a The Witcher-világának elmélyítésére is abszolút tökéletes volna.

Bárhogyan is legyen, mindezek csak spekulációk. Biztosat majd csak akkor fogunk tudni mondani, ha megérkezik az első kedvcsináló, amire valószínűleg még sokat kell még várnunk.

Szerencsére addig is lesz mivel játszani, a tervek szerint ugyanis még év vége előtt megérkezik a Hogwarts Legacy:

A Hogwarts Legacy minden, amiről 20 éve álmodozunk, de könnyen az új Cyberpunk lehet

 

×