A Warzone profi Shifty-t ismét hackeléssel vádolják, miután rávették a streamert, hogy egy új anti-cheat-et használjon.

A feltörekvő Warzone-profit, Shifty-t már többször vádolták hackeléssel, legutóbb egy március eleji 100.000 dolláros versenyen. Bár a közösség akkor megosztott volt, a vádak most újra felbukkantak.

Miután valaki egy új VOD-értékeléssorozatot tett közzé, amelyben Shifty játékát vizsgálta, megkérték a profi játékost, hogy töltse le a FACEIT anti-cheat-et, és azzal nyomja, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Mivel a CoD RICOCHET rendszerében nem bíznak teljesen a profi játékosok.

Miután telepítette, Shifty játéka nehezen tudott megfelelni korábbi formájának. A K/D-je jelentősen visszaesett, ahogy a kiemelkedő játékai gyakorisága is.

Ez meggyőzte a közösséget arról, hogy a ‘Jutedd’ által közzétett klipekben Shifty valóban csalt. A korábbi CDL profi Rasim ‘Blazt’ Ogresevic megjegyezte, hogy Shifty K/D-je a világelső értékről 1,59-re esett vissza, míg ScummN egy videót tett közzé, amelyben bohóckodott a játékmenet változásán.

 

ScummN összeállításában számos olyan videót osztott meg, amelyeken Shifty olyan helyzetekben küzd, amelyeket általában uralni szokott. Volt egy olyan klip is, ahol a streamer átmenetileg meg volt győződve arról, hogy a FACEIT kikapcsolta az aim assistját.

Akik korábban védték, mint például a streamer ‘Wagnificent’, aki korábban már bannolva lett egy Engine Owning banhullám alatt, úgy reagált, hogy „elnézést kérek… nyilvánvaló, hogy ő nem ugyanaz a játékos”. Utalva arra, hogy Shifty csak a csalás miatt játszott jól.

Mások „botnak” nevezték a streamer, miután korábban a „világ legjobb játékosának” tűnt.

Ezekre az új, erősebb vádakra válaszul Shifty a „nyomást” okolta a teljesítményében bekövetkezett változásért. Azt is megígérte, hogy minden nap a FACEIT-tel fog játszani, és egy semleges, LAN-környezetben való játékot is ígért, hogy bizonyítsa az ártatlanságát.

Mit gondoltok, van esélye tisztára mosni magát?

Minden, amit Snoop Dogg érkezéséről tudni kell – Warzone, Vanguard, CoD Mobile

×