Ríviai Geralt harmadik története még ennyi év elteltével is tartogat olyan titkokat és meglepetéséket, melyeket még senki sem látott, de legalábbis csak nagyon kevesen.

A The Witcher 3-at nem véletlenül emlegetik minden idők egyik, ha nem pont a legjobb játékaként. A CD Projekt RED zsenijei ugyanis nemcsak egy különösen remek, élő és lélegző világot tártak elénk, de képesek voltak azt azóta is példátlan mennyiségű felfedezni valóval és titokkal megtölteni. Méghozzá annyival, hogy néhányan még 7 év elteltével is találnak benne újdonságokat.

Az egyik utolsó – játékosok által felfedezetlen – easter egg létezését pár napja a The Witcher 3 küldetéseinek tervezője, Philipp Weber erősítette meg a kimondottan Vajákos tartalmakra hiperfókuszált videósnak, xLetalis-nak. A fejlesztő szerint a játék utolsó kiegészítőjében, a Blood & Wine-ban kell keresnünk, méghozzá Vivienne de Tabris nevű toussainti udvarhölgy mellékküldetéseiben, de legalábbis ahhoz köthetően.

Vivienne története hasonlóan kidolgozott és szívfacsaró, mint oly sok más, amellyel Geralttal elvállalhatunk; a fiatal lányt egy átok sújtja, ami miatt idővel teljesen madárszerű, trupiálra hasonlító lénnyé változik. A küldetés során azonban lehetőségünk adódik megtörni ezt az átkot, az egyik módszerrel viszont nagy árat kell érte fizetni.

Ha Vivienne úgy gyógyul meg, hogy az átkot Geralt egy trupiál tojásába helyezi át, akkor a lány 7 év múlva meghal. A lány ezt az árat hajlandó is megfizetni, ezután pedig úgy dönt, hogy a hátralevő idejében közbeutazza a Kontinenst – előbb Novigradba, majd Skelligébe megy. A történet további részében nem is találkozunk vele.

Hacsak!

xLetalis, miután a fejlesztő elhintette a sejtető infót, hamar rájött, hogy a 7 évben lehet a csavar. A The Witcher 3 konzolparancsainak segítségével trükközve átrakta Vivienne-t Skelligébe a Kaer Trolde Fogadóba, ahová utazott, majd felgyorsította az időt, hogy gyorsan elteljen a játékban is a hét év.

Ezután ellátogatott a lány szobájába, ahol az holtan feküdt a földön.

Bizony, ha a játékon belül eltelik a Geralt által is hangsúlyozott idő, akkor Vivienne valóban meghal. xLetalis-nek még azt is sikerült elcsípnie, ahogyan ez megtörténik, és láthatjuk, hogy az egész folyamat le volt kódolva, csak az animáció hiányzik végéről. Vagyis elég befejezetlen a jelenet, és bugos is egy kicsit, mivel nem feltétlenül gondolták, hogy a küldetés befejezése után ennyi időt még bárki is eltölt a The Witcher 3-ban, csak azért, hogy mindezt lássa. De benne van, és tényleg megtörténik, és ez csupán egy, a megannyi mellékküldetésből.

 

Érdemes azonban kiemelni, hogy a ugyan lehetséges, hogy a videós volt az első, aki így tárta elénk ezt a titkot, de nem ő az, aki eredetileg fel is fedezte. A német nyelvű GameStar ugyanis már 2020-ban kerekített erről egy cikket, de valamiért nem különösebben kapták fel a videósok, vagy a játékosok. Szóval a valódi érdem inkább a GameStart illeti, ugyanakkor a legjobb tudásunk szerint xLetalis volt az, aki először utána is járt ennek.

Valami hasonlóan grandiózus játéknak ígérkezik a Harry Potter világában játszódó Hogwarts Legacy:

A Hogwarts Legacy minden, amiről 20 éve álmodozunk, de könnyen az új Cyberpunk lehet

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×