Az M1 Ultra nem viccel, ha erőről vagy méretekről van szó.

Az Apple március 8-án mutatta be legújabb termékeit. Az olcsóbb iPhone SE 3 és az M1 processzorral felvértezett Apple iPad Air mellett egy új asztali gépet is leleplezett az óriáscég. A Mac Studio nevet viselő számítógép az M1 Max chip mellett a frissen bemutatott M1 Ultrával is kérhető, mely soha nem látott teljesítményt hozhat el a stúdiók, producerek számára, meglehetősen visszafogott fogyasztással. A diaképeken talán át sem jött, hogy milyen hatalmasra duzzadt a számítási egység, így rengetegen megdöbbentek a pár napja felbukkant szétszedős videók láttán.

Óriási lett az M1 Ultra, eltörpülnek mellette az asztali AMD és Intel processzorok!

Kell is a hely ennyi komponensnek, egy lapkára van integrálva a 2 darab 10 magos processzor és a 32 magos GPU is, illetve valahol el kell férnie a 128 gigabájtnyi ultragyors memóriának is. Ennek tükrében már nem meglepő a méretkülönbség, hiszen az asztali processzorokban jó esetben maximum az integrált grafikus egység kérhetne plusz helyet magának.

 

A fentiek ellenére igazi mérnöki bravúrról beszélhetünk. Az Apple munkatársai kiváló munkát végeztek a gép fejlesztésénél, hihetetlen, hogy milyen kicsi helyen elférhet ilyen brutális nyers erő. A fenti videóban a teljes szétszerelési procedúrát végig nézheted, nem fogod megbánni, ha kicsit is érdekel a téma.

Forrás: videocardz

Több újdonság is vár majd ránk – Kiszivárgott az iPhone 14 és iPhone 14 Pro designja

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×