Sokadik nekifutásra Zelenszkij elnök hivatalosan is elfogadta a kriptovalutákat legalizáló törvényjavaslatot.

Még közvetlenül a háború kitörése előtt szavazta meg az ukrán kormányzat a kriptovalutákat legalizáló javaslatot, amelyet március 16-án szerdán Volodimir Zelenszkij miniszterelnök hivatalosan is aláírt. Ez pedig azt jelenti, hogy Ukrajna hamarosan jogilag is elismeri a Bitcoint és az tulajdonképpen összes kriptovalutát, és az országban legális, szabályozott kriptopiacot hozhatnak létre.

„Mostantól a külföldi és ukrán kriptovaluta tőzsdék legálisan fognak működni, a bankok pedig számlákat nyitnak a kriptovállalkozások számára. Ez egy fontos lépés Ukrajna kriptopiacának fejlődése felé” – írj az ukrán Digitális Átalakulás Minisztériuma a tweetjében.

Zelenszkij 2021 szeptemberében elutasította a törvényjavaslat egy korábbi változatát, majd a módosítását kérte. Az új változatot az orosz invázió előtt nyújtották be, ezzel próbálva mérsékelni az összeomló gazdaságot, vagyis nagy valószínűséggel elfogadták volna. A kriptovilág példátlan összefogása azonban nagyban hozzájárulhatott az elnök barátságosságához, ugyanis a háború kirobbanása óta több mint 100 millió dollárnyi támogatás érkezett az országba csak kriptovaluta formájában.

A piacot az ukrán Nemzeti Értékpapír- és Tőzsdebizottság fogja szabályozni, a tőzsdék legálisan működhetnek majd, a bankok pedig számlákat nyitnak számukra. Az állami szerv feladata „a virtuális eszközökkel kapcsolatos politika kialakítása és folytatása, a virtuális eszközök forgalmának rendjének meghatározása, engedélyek kiadása a virtuális eszközök szolgáltatóinak, valamint felügyelet és pénzügyi ellenőrzés végzése ezen a területen” – áll a kormány február 17-i közleményében.

Bár a törvény nem teszi lehetővé a kriptofizetést, vagyis nem teszi hivatalos fizetőeszközzé a kriptót, Oleksandr Bornyakov miniszterhelyettes korábban kijelentette, hogy a cégek szabadon kínálhatnak majd olyan szolgáltatásokat, mint a kriptobetéti kártyák és az e-pay kriptovaluta felhasználásával – feltéve, hogy ezek valós idejű fiat konverzióval járnak.

via – Coindesk, Mashable

Pikk-pakk lemásolták az Instagramot az oroszok, még pislogni se volt időnk

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×