A jövő hétvégén zajló Tavaszi MondoCon 2022-n hollywoodi sztárvendéggel is lehet találkozni, a számos egyéb program mellett.

Akik szeretik a különböző filmekhez, animékhez, mangákhoz, képregényekhez, cosplay-hez, ázsiához köthető programokat, azok számára kötelező a Tavaszi MondoCon 2022. A Hungexpón zajló eseményen hollywoodi sztárvendégek is várhatók, a neves cosplayes és énekes fellépők mellett. Mivel a kormány március 7-i hatállyal visszavonta a járványügyi előírásokat, így már védettségi igazolvány nélkül látogatható a rendezvény.

Kevin McNally és Brian Muir is ott lesz.

 

Kevin McNally

Karrierjének legfontosabb éve egyértelműen 2003: eljátszotta Tony Blairt a Johnny English című kémfilm-paródiában, és Mr. Gibbset A Karib-tenger kalózaiban. Utóbbi karakter hozta meg számára az igazán jelentős nemzetközi ismertséget, és lett legikonikusabb szerepe eddigi pályája során. Johnny Depp és Geoffrey Rush mellett egyedül ő szerepelt mind az öt Karib-tenger kalózai filmben. A MondoConon a színész dedikálni is fog.

Brian Muir

A Tavaszi MondoConon a kamera túloldaláról is találkozhattok egy élő legendával! Brian Muir ugyanis nem színész, hanem szobrász. Ő nem az arcát, hanem a keze munkáját adta a filmekhez, méghozzá nem is kevéshez! Rengeteg ikonikus tárgyat és díszletelemet alkotott az évtizedek során. Legismertebb munkája természetesen minden idők legikonikusabb filmes főgonoszának, Darth Vadernek a sisakja. Persze nem csak a Sötét Nagyúr sisakját tervezte, hanem a rohamosztagosokét is, illetve számos droid és egyéb űrlény is az ő „gyermeke”.

Muir a Csillagok Háborúja mellett egy másik korszakalkotó sci-fi munkálataiban is részt vett: a Nyolcadik utas: a Halál (Alien) c. filmen is dolgozott. Ő építette az idegen űrhajóban látható hatalmas irányító trónust és a belekövült „Space Jockey”-t. A harmadik leghíresebb alkotása pedig Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmből maga a frigyláda. Brian Muir lényegében a kora ’70-es évek óta aktív, és mind a mai napig nem lassít.

Az említett címek mellett dolgozott még több Harry Potter, James Bond és az Angelina Jolie-féle Tomb Raider filmeken is. A Marvel dömping őt sem kerülte el: a Thor filmekben látható asgardi tróntermen is ő dolgozott.

A 2022-es Tavaszi MondoConon persze számos más vendéggel is lehet találkozni. Többek között ott lesz a cosplayer Tsuya és Nana Kuronoma Ausztriából, látható lesz a Venom 2. – Vérontó (2021), a japán díszvendég, KOHEI koncerted ad.

Programokért látogasd meg a MondoCon weboldalát és a Tavaszi MondoCon 2022 facebook oldalát!

Ezt láttad már?

Már a böngészőből is játszhatod az első és legendás Half Life-ot

 

https://leet.hu/nonap/

×