A Nintendo a Pokémonon keresztül támogatja meg egy nagyobbacska pénzösszeggel az orosz invázió elől menekülő ukrán családokat és gyerekeket.

A játékipar képviselői ismételten jelesre vizsgáztak emberségből, hiszen kvázi egyként fogtak össze az ukrán-orosz háború civil kárvallottjai megsegítésének céljából, és kezdtek óriási gyűjtésekbe-adományozásokba, melyeket az Ukrajnából menekülő civileket támogató humanitárius szervezeteknek ajánlottak fel.

Itt több millió dollárról, vagyis több százmillió forintról van szó, amelyet egyedülálló, példátlan módon egy komplett iparág dobott össze. Az adományozók között elsőként tűnt fel a lengyel 11 Bit Studios és a CD Projekt RED, a legendás John Romero, a Bungie, a Ubisoft, a Wargaming, a Microsoft és még nagyon sokan mások.

Ebbe csatlakozott be a Pokémon brandet egyengető Pokémon Company, amely a napokban 200.000 dollárral, mintegy 69 millió forinttal támogatta meg az ukrán menekültekért dolgozó humanitárius szervezetet.

A vállalat ezt az óriási adományt a GlobalGiving nonprofit szervezetnek azonnali adományként utalta át, amelyet kifejezetten a háború elől menekülő családok és gyermekek megsegítésére fordítanak.

A szervezet eddig több, mint 4 millió dollár adományt gyűjtött össze az ukrajnai válságkezelő alap számára, amelyre előreláthatólag nagy szükségük is lesz. Eddig ugyanis több, mint egymillió ember menekült el az ukrajnai otthonaikból, de az orosz invázió előrehaladásával azonosan további milliók követhetik a példájukat.

A Pokémon Comp. anyavállalata a Nintendo eddig nem állt bele egyértelműen az ukrán-orosz konfliktusba, sőt. Számos másik vezető platformtulajdonossal és gyártóval ellentétben nem vonultak ki az orosz piacról sem, a konzolos szolgáltatásaik például a banki rendszerek leállása miatt nem működik. A Pokémon Company óriási adakozása tehát az első alkalom, hogy a japán vállalat nyíltan „állást foglal” az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban.

via – GameRant

Ha pedig TE is szeretnél segíteni az Ukrajnából menekülőknek, akkor mindenképpen ajánljuk a független fejlesztők gyűjtését, amivel még jól is járhatsz:

Akciófigyelő | 2 millió forint értékű 1000 játékos csomagot adnak csak 3000 forintért

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×