A TikTok március 6-án bejelentette, hogy felfüggeszti az országból származó összes videótartalom közzétételét.

A TikTok világszerte meghódította a közösségi médiát, de az orosz felhasználók többé nem nézhetnek videókat a platformon. A vállalat március 6-án jelentette be, hogy „nincs más választásunk, mint felfüggeszteni az élő közvetítést és az új tartalmakat a videós szolgáltatásunkban, amíg felülvizsgáljuk a törvény biztonsági következményeit”.

Hozzátették, hogy az alkalmazáson belüli üzenetküldés továbbra is aktív marad.

Oroszországban egy új törvény értelmében akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kiszabtak minden olyan szervezetre, amelyről úgy ítélik meg, hogy „álhíreket” terjeszt. Ez a hírkiadványokra és a közösségi oldalakra is vonatkozik.

Az ukrán konfliktus részeként a közösségi média felbecsülhetetlen értékű eszközzé vált a helyszíni információszerzésben.

Továbbra is értékelni fogjuk az Oroszországban kialakuló körülményeket, hogy meghatározzuk, mikor állíthatjuk vissza teljes mértékben szolgáltatásainkat, a biztonságot elsődleges prioritásként kezelve” – tette hozzá a TikTok.

A TikTok weboldalán közzétett nagyobb nyilatkozatában a vállalat kijelentette, hogy tudatában van „a válság idején a félrevezető információk fokozott kockázatának és hatásának”.

Azt is kijelentették, hogy azon dolgoznak, hogy megpróbálják megtalálni a középutat az emberek platformon való önkifejezése és a károk enyhítése között.

Ha már a TikToknál tartunk.

Egy orosz lány TikTokon tanít [ukrán] civileket páncélozott katonai járművet vezetni

https://leet.hu/nonap/borítókép: nypost

×