Magyarország legnagyobb Twitch-csatornája februárban is brutális mutatókat hozott.

A TheVR-os srácok februárban sem lassítottak a tempón, és annyi órán keresztül voltak élő adásban, amennyi idő alatt 16-szor nézhettük volna meg a teljes Gyűrűk Ura-trilógiát (nem a bővítettet). Ez összesen 155 órányi streamelt adást jelentett, amit bizony nem kevés tartalommal sikerült megtölteni.

Ez részben a februári játékáradatnak is köszönhető, hiszen megjelent a Dying Light és a Horizon második része, mellettük pedig berongyolt a From Software műremeke, az Elden Ring, de érdemes megemlíteni a Sifut is. Ami a játékok terén érdekes lehet, hogy a zombis-„parkőrözést” és Aloy gépkalandját a srácok már a megjelenésüknél fogva is többet játszottak, arányaiban a nézőket mégis sokkal jobban érdekelte az Elden Ringen való izzadás.

A SullyGnome (nem hivatalos) statisztikái szerint ugyanis mind a Dying Light 2, mind pedig a Horizon 2 23-23 órán keresztül pörgött náluk. A zombiölésre átlagosan 2577-en voltak kíváncsiak óránként, a gépszörnyekre pedig 1970-en, így evidens, hogy kettejük közül melyik a nyertes.

Az Elden Ringet viszont csak 15 órán (március 1-el 20 órán) keresztül streamelték, mégis közel annyi nézettséget hozott a fiúknak, mint a Horizon, ami leginkább annak köszönhető, hogy messze magasan ez mozgatta jobban a közönséget.

 

Mint fentebb és alább láthatjuk, a beszélgetős műsoroknak sincsenek híján, sőt, a közösség is rendkívül kíváncsi a kibeszélt témákra. Ezek között pedig mindenfélét találunk: a HH keretein belül például beszéltek Trump induló közösségi platformjáról, a Truth-ról, az ukrán-orosz háborúról, az életmódváltásról, de volt egy Dani speciál Happy Hour is. Természetesen a Timeout Podcast is dübörög, ahol a hónapban olyan arcok voltak a meghívott vendégek, mint Szilágyi Misi kriptoművész, a FreakShow, és a nagy visszatérő Szirmai Gergely.

A februári játékdömping bizony távolabbról nézve is megtette a hatását, hiszen ami januárban 41 évre jött ki, az az év második hónapjában 45 évre saccolható. 

Mindez úgy jön ki, hogy megvizsgáljuk, hogy nézők a TheVR Twitch adásait január 31. és március 1. között összesen hány órán keresztül nézték. Ezt a TwitchTracker körülbelül 396.000 megtekintett órára teszi, ami az éves 365×24=8760 órával számolva annyit tesz, hogy a TheVR nézői 45 év és (kb.) két-három hónapnak megfelelő időt töltöttek az adásokkal.

Ez egy egészen őrületes szám, főleg annak fényében, hogy a streamenkénti átlagszempár februárban 7,9%-kal csökkent. A követők gyarapodása is megcsappant, ami Magyarország legnagyobb, legismertebb és legnézettebb Twitch-csatornája esetében annyira azért nem meglepő, cserébe viszont a meglévő nézők rendkívül aktívak voltak.

A legmagasabb átlag nézőszámot például a beszélgetős tartalmas alatt számlálhatunk össze, mivel azokat átlagosan 3000-3400-an szokták nézni mostanság. A legtöbb nézőt egyszerre bevonzó stream viszont már nem ezek közül kerül ki, a legtöbben ugyanis az Elden Ringre voltak kíváncsiak február 24-én, amikor több mint 5300-an nyomtak rá a TheVR adására – beelőzve a hónap eleje óta csúcstartó Dying Light 2-t.

A március már kevésbé ígérkezik ilyen mozgalmasnak, hiszen hasonló volumenű játékmegjelenésre a Gran Turismo 7-en kívül nem nagyon számíthatunk. Ami érdekes lehet, az az újgenerációs GTA 5, a Shadow Warrior 3, az új The Settlers, illetve a budapesti fejlesztésű King Arthur: Knight’s Tale.

Emellett Jani sajnálatos módon elkapta a koronavírust is, így a március eleji ütemterv is fenekestül felfordult – jobbulást neki innen is.

A srácok természetesen a nehézségek ellenére márciusban sem lassítanak, és nyomják tovább a tartalomgyártást, amihez egy teljesen új „eléggé odabaszós” intrót is rittyentettek:

 

Az adatokat és statisztikákat a SullyGnome és a TwitchTracker mérései alapján állapítottuk meg. Borítókép: TheVR

Az oroszok mellé állt az egyik legnagyobb hackercsapat – Az egyik tagjuk fellázadt ellenük

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×