A balkezesek nagy kedvence lehet a White Shark egere.

A múlt heti White Shark egér után maradunk ennél a szegmensnél és egy újabb rágcsálót veszünk górcső alá. A mostani alanyunk neve is összhangban van a „kerekasztal lovagjai” tematikával, hiszen a legendák szerint 5. és 6. században uralkodó Artúr király nevét viseli magán. Ezúttal is egy meglehetősen olcsó perifériáról beszélhetünk, reméljük most sem kell csalódnunk a White Shark termékek ár-érték arányában.

A csomagolás/doboz és a nyers adatok

  • Súly: 100 gramm
  • Méret (mm): 126x67x39
  • Szenzor, chipset: Pixart A3325
  • Kapcsolók: 10 millió kattintásra hitelesített kapcsolók 
  • Gyorsulás: 20 G
  • Szín: Fekete
  • Kábel hossza: 1.8 méter
  • Polling rate: 1000 Hz
  • Talpak típusa: PTFE

Az Arthur már az új White Shark termékeknél megszokott, letisztultabb, fehér háttérrel rendelkező designt kapta meg, a Morholthoz hasonló formában. A doboz elejét ezúttal is kinyithatjuk, hogy megtekintsük az egeret, ám a kivételhez már hátulról kell nekifognunk. Extra tartozékok ezúttal sem járnak, ám ebben a kategóriában bőven eltekinthetünk ettől.

Külalak, gombok

Az egeret a 126 mm-es hossza és 100 grammos súlya a közepes/nagyok táborába sorolja. A súlyát nem neveznénk nagyon nehéznek, pár évvel ezelőtt még ez volt az átlagos érték, de manapság azért már 60 gramm alatti perifériákkal is találkozhatunk. A kialakítása a balkezes felhasználóknak is kedvez, hiszen amellett, hogy teljesen szimmetrikus a ház kialakítása, az oldalsó gombokat is megtaláljuk mindkét oldalon. Jár a pirospont, hiszen sok esetben ezeket csak jobb oldalra helyezik el a gyártók. A két-két oldalsó, jobb/bal klikk és görgő mellett találunk még 2 gombot a görgő alatt is, így 9 gombot szabhatunk testre.

A gombok alatt ebben az esetben is 10 millió kattintásra hitelesített, feltehetőleg Huano márkájú kapcsolókat találhatunk. A nyomásérzetet ez mit sem befolyásolja, a tartósság lesz igazán kérdéses, de ez pár hét alatt nem derül ki. Az oldalsó gombok viszonylag kicsik, de így is könnyedén megtalálja az ujjunk azokat. A két oldalán egy gumírozottnak tűnő, lyukacsos műanyag felületet is találunk. Ennek hála talán nehezebben csúszik ki a kezünkből az egér, valódi guminak jobban örültünk volna azért. Az egér a használat során nem recsegett, nem ropogott. Minden egyes gombja határozott és kellemes kattintási élménnyel látja el a felhasználót. Az egyetlen amibe bele lehet kötni az a görgő, nem igazán lehet érezni a lépéseket, de sokak kedvelik az ilyenfajta viselkedést, így ezt a szubjektív hibák közé sorolnánk.

 

A Morholt UPE talpaival ellentétben itt már bizony ismét minőségi PTFE kapott helyek, így a csúszással sem lesz gond, használjunk bármilyen egérpadot. A manapság divatos RGB világítás sem maradhatott le. A görgő, a White Shark logó és az egér elején egy dedikált rész ami igazán hangsúlyos, de a lyukacsos kialakításnak hála több helyen is átsejlik még a fényáradat. A kábel fonott fajta, de nem a legrugalmasabb, így mindenképp ajánlott egy mouse bungee is hozzá. Sajnos az egér felülete meglehetősen könnyedén gyűjti az ujjlenyomatokat, ám a használati értékéből mit sem von ez le.

A szenzor

A specifikációt elolvasva hamar kiderülhet, hogy a PixArt A3325-re hallgató fejlesztése került az egérbe, így bizakodóak voltunk a tényleges megizzasztás előtt. Ráellenőriztünk a polling rate-re és egy-egy hevesebb egérrántásra, de nem tapasztaltunk sehol sem problémát, legyen szó egy-egy keményebb Valorant Operator rántásról vagy épp egy intenzív Fortnite build fightról. A szenzort a többi PixArt 3360/3366/3389 variánshoz hasonlóan érdemes ~1800 CPI/DPI alatt használni kompetitív körülmények között, az esetlegesen megnövő jitter és a nem kívánt smoothing / input lag elkerülése érdekében

Szoftver

Ismételten kapunk egy teljesen jól működő , ámbár nem túl designos szoftvert is. Állíthatjuk az RGB világítást, létrehozhatunk makrókat, személyre szabhatjuk a gombokat, a DPI lépéseket vagy épp a polling rate-et. Nem nagyon lehet belekötni a kinézeten kívül, ám nincs mindig szem előtt a szoftver, így elhanyagolható hiányosság.

Verdikt

Ha tízezer forint környékén szeretnénk egy nem túl nehéz, szimmetrikus kialakítású, korrekt szenzorral ellátott egeret, akkor jó helyen járunk. Az RGB fanatikusok is örülhetnek, hiszen igazán hangulatos megvilágítást kapott a White Shark Arthur. Ha sikerül kompromisszumot kötnünk egy-két hiányossága miatt, akkor bátran berakhatjuk a virtuális kosarunkba a perifériát.

 

 

Összefoglalás

Ízig-vérig szimmetrikus – White Shark Arthur gamer egér teszt

A White Shark egy ízig-vérig szimmetrikus egérrel jelentkezett be a tízezres árkategóriába. A balkezes felhasználóknak felüdülés lehet a jobboldali gombsor, hiszen ezt jóval drágább példányokról is rendre lespórolják. Ezúttal a szenzoron sem spórolt a gyártó, így játékokban is bátran használhatjuk.


Szerzői értékelés

7

Ténylegesen szimmetrikus kialakítás

Szoftveres személyre szabhatóság

Szép RGB világítás

Játékokra is kiválóan alkalmas PixArt szenzor

Kőstabil 1000 Hz polling rate

9 gomb

Masszív felépítés, kellemes anyaghasználat

Kellemes kattintási élmény

PTFE talpak

Kicsit ódivatú szoftver

A kábel lehetne rugalmasabb

Ujjlenyomatmágnes bevonat

Olvasói értékelés

0

×