Elon Musk gőzerővel fejlődő műholdas internetszolgáltatása most még ugyan nem egy olcsó mulatság, de a jövőben egészen biztosan lesznek megfizethetőbb csomagok, amivel még több előfizetőt győzhetnek majd meg.

Nagyon úgy tűnik, hogy a föld körüli pályára szánt műholdak drámai visszazuhanása és megsemmisülése szinte semmilyen negatív hatással nem volt Elon Musk űrinternetének növekedésére. A Starlink műholdas internet szolgáltatása ugyanis egyre több előfizető számára opció, de legalábbis egyre több előfizetője van.

Ez már csak azért is nagy dolog, mert a szolgáltatás havi 30.000 forintért nem feltétlenül olcsó mulatság, legalábbis ha eltekintünk attól a ténytől, hogy műholdról működik a dolog. A Starlink ugyanis – egyelőre még – megközelíteni sem tudja a földi szolgáltatások le- és feltöltési sebességét, vagy késleltetését, de a belengetett havi 156.000 forintba  kóstáló prémium csomag is csak éppen utolérni tudja azokat.

Mindettől függetlenül egészen jól megy a szekér, ugyanis a Starlink műholdas internetének immáron már 250.000-nél is több előfizetője van – büszkélkedett el vele Musk.

Ez mindenképpen elismerésre méltó eredmény, hiszen a tervezettnél jelentősen lassabban halad a szolgáltatás kiépítése. Ennek számos oka van: a műholdas net nagyon lassan kapja meg a szükséges engedélyeket a világ országaiban, nem a tervezett ütemben (és módon) tudják feljuttatni a műholdakat, de a gyártás is küszködik a globális chiphiány miatt.

Ez alapján viszont a Starlink már most havi 25 millió dollár körüli bevételt hozhat, ami ugyan messze elmarad a várttól, sőt, még ennyivel is inkább ráfizet a SpaceX, de egy jó, optimista kiindulási pont lehet a szolgáltatás jövőjére nézve. Ha pedig beindul a prémium csomag, akkor akár ugrásszerűen megnőhet a bevétel – még ha profitálni csak hosszú évek múltán fognak belőle.

via – Digital Trends

Egy haldokló ember agyi működését figyelték – Megdöbbentő az eredmény

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×