Egy aprócska program siethet a segítségünkre.

Az elmúlt pár hétben a Telekomos felhasználókhoz nem volt túl kegyes a sors. Akár tartalomfogyasztók vagyunk, akár hardcore játékosok, sajnos megérezzük a jelenséget, hiszen a Twitch és Discord akadozások mellett akár komoly packet loss-ok is előfordultak játékokban. A Telekom hivatalosan is elismerte a hibát, ám állításuk szerint nem a hazai oldalon van a probléma, ahogy azt korábban már azért lehetett sejteni.

A Telekom is elismerte a hibát – https://kozosseg.telekom.hu/forum/41-internet/

A jelenleg használt külföldi útvonal túlzsúfoltsága miatt fordulnak elő a fenti Twitch, Discord és egyéb nemzetközi szolgáltatásokkal kapcsolatos problémák. A Twitch van kiemelve a legtöbb fórumbejegyzésben, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakorlatilag minden külföldi szerverrel rendelkező program és weboldal működésébe beleszólhat a hiba.

A Telekom fórumát böngészve kiderült, hogy pár napja az egyik kommentelő egy nagyszerű Prohardveres fórumbejegyzést linkelt be, mely potenciális áthidaló megoldás lehet a felhasználók számára. A bejegyzésben a megbízható és népszerű CloudFlare cég egyik terméke, a Warp kerül megemlítésre.

A Warp feltelepítése

  • Keressük fel az https://1.1.1.1/ IP címet böngészőből, majd kattintsunk a Windowsos telepítőre
  • Töltsük le a felkínált .MSI fájlt, majd telepítsük fel
  • A feltelepítés után gyakorlatilag pillanatokon belül megjelenik a Warp felhő alakú ikonja a tálcán
  • Erre rákattintva húzzuk el a csúszkát „ON” állásra:

WARP

Ha minden jól csináltunk, akkor megkapjuk a „Your Internet is private” szöveget. A VPN-szerű program teljesen ingyenes, regisztrációt nem igényel, ráadásul megbízható fejlesztőktől is származik. A program beállításait sem érdemes piszkálni, alapból a nekünk megfelelő konfigurációval települ fel. A Warp hasonló egy VPN szolgáltatáshoz, de itt nem választhatunk szervert vagy régiót, ellenben optimalizálja a csomagok útját a két végpont között a szolgáltatások gyors elérésének érdekében.

Több Telekom internettel rendelkező ismerősöm és a fórum felhasználói is pozitív tapasztalatokról számoltak be, a program használatával megszűntek a Discord, Twitch problémák és gondtalanul pöröghet a játék is. Egyetlen negatívum, hogy a letöltési sebességünk csökkenhet némileg, főleg, ha 500 megás vagy gyorsabb kapcsolattal rendelkezünk, ám a letöltések idejére egy kattintással lelőhetjük a Warpot. Más szolgáltatók hasonló hibajelenségeinél is működhet a Warp, érdemes lehet vele próbálkozni.

Reméljük sokatok problémáját orvosolja majd a Warp!

https://bit.ly/3JFrSnw

×