Fejvadász az űrben, apokalipszist túlélők, spártai zsoldos ezek a legjobb női videójáték főszereplők.

Bár egyes videojáték-fejlesztők ellenszenvet mutattak a női karakterek nagy költségvetésű videojátékok főszereplőinek szerepeltetése iránt, számos top-selling játék ünnepelte női főszereplőit.

Íme, néhány kiemelkedő, nagyszerű hősnőkkel rendelkező játék listája.

Horizon: Zero Dawn

A Horizon: Zero Zero Zero című játékban egy Aloy nevű lány egy gyönyörű földre születik, amelyet robotdinoszauruszok bonyolult ökoszisztémája népesít be. Amikor a kaland hívja, elindul, hogy meghódítsa a vadont, felfedezze önmagát, és feltárja a múlt rejtélyeit. Jól megírt és jól megszólaltatott karakter, aki elkerüli a felesleges szexualizálást, és a játék, amelyben ő a főszereplő, minden percét megéri.

Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx a népszerű Half-Life-sorozat VR játéka, ám ezúttal a korábban is támogató karaktert alakító Alyx Vance főszereplője a Föld idegenek általi megszállása elleni harcban. A játékosok Alyxot irányítják, és az ő szemszögéből látják, ahogy lopakodik, lövöldözik és túléli a Combine zsarnokságát.

Metroid

A Metroid-sorozat állandó szereplője, Samus Aran. Ő egy űrhajós fejvadász egy csúcstechnológiás fémruhában, és a játékvilág egyik legikonikusabb karaktere.

Assassin’s Creed: Odyssey

Az Odyssey elsöprő sikert aratott. Az ókori Földközi-tenger történelmi játszóterén játszódó Odyssey-ben Kassandra és bátyja, Alexios – mindketten szívós spártai katonák – közül választhatod ki a főhősödet.

The Last of Us

A The Last of Us: Part II az apokalipszis-túlélőjátéknak a várva várt folytatása. Ellie, az első rész mellékszereplője, a The Last of Us sötét és tragikus világába való visszatérésben a főszerepet kapja. A tragédiáról és bosszúról szóló történetben Ellie-nek más csoportok túlélői, zombik és még rosszabb szörnyek között kell eligazodnia, és bebizonyítja, hogy mire is képes az apokalipszisben.

Tomb Raider

A Tomb Raiderből ismert Lara Croft 1996 óta létezik valamilyen formában. Aztán 2013-ban a sorozat egy rebootot kapott, amelynek főszereplője egy fiatalabb Lara volt. Lara minden változatban megmaradt rugalmas és ravasz kalandornak, és a játékok egyik legfelismerhetőbb hősnőjének tartják.

Bayonetta

A golyószóró boszorkány Bayonetta az azonos nevű játékokból a megtestesült bombázó. A saját hajából készült ruhát viselő, kezén és lábán fegyverekkel ellátott Bayonetta mágiával és fegyverforgatással harcol az égi és démoni gonosztevők légiói ellen. A Bayonetta 1 és 2 úgy játszódik, mint egy nagy sebességű lázálom, mindezt magának az Umbral Witch-nek a túlzó pimaszságával vezetve. Ha a stílusos, fergeteges akció a kedvenced, nézd meg a Bayonettát.

Celeste

A Celeste egy gyönyörű játék egy Celeste nevű hegyről és egy Madeline nevű lányról, aki elindul, hogy megmássza azt. Madeline nagyon érzékeny irányítással ugrál és mászik, miközben megtanulja, hogyan kell legyőzni a személyes kihívásokat és értelmes barátokat szerezni. A Celeste független játékként keltett hullámokat, és továbbra is klasszikusnak számít azok számára, akik ki akarnak próbálni egy indie stúdió termékét.

Bizonyára sok nagyszerű hősnő maradt le erről a listáról. Játszottál már valamelyikkel ezek közül? Ki a legikonikusabb női karakter a játékvilágban?

Az életre keltett mesehősöket láttad már?

Így néznek ki kedvenceid élőben – Életre keltették a mesehősöket

https://bit.ly/3JFrSnw

×