Európában két cím viaskodott egymással.

Nehéz kérdés eldönteni, hogy egy-egy régióban vagy országban mely játék lehet a legpopulárisabb. Ha minden játék Steam-en futna, akkor a Steamcharts-hoz hasonló oldalak hamar eldönthetnék a kérdést, ám a valóság ennél jóval bonyolultabb. A diamondlobby.com csapata is két mérőszámot mosott össze ahhoz, hogy eldöntsék mely játékok voltak a legnépszerűbbek 2021-ben.

Az egyik a különböző streaming oldalak számai és toplistái, míg a második a Google keresőszavak vizsgálata volt. Arra is figyeltek, hogy több időpontban történjen a mintavételezés, nehogy az esetleges időeltolódás a különböző régiók között fals eredményekhez vezessen. A mérés végére 21 játék maradt a kalapban, ezek közül kerültek ki a végső győztesek. Ebbe az eredménybe nem igazán lehet belekötni, ennél pontosabb számokat nem kaphatunk a konkrét játékosbázis statisztikák nélkül, melyet a Steamen kívül szinte mindenki titkol.

Nézzük is, hogy mely játékok a legnépszerűbb Európában és Magyarországon!

Világtérkép

Globális szinten hét játék tudott kiharcolni magának első helyezést legalább egy országban:

  • Minecraft
  • Fifa 21
  • Fortnite
  • PUBG
  • Genshin Impact
  • GTA V
  • League of Legends

Európa

Bár a globális térképen is leolvashattuk hazánk kedvenc játékát, azért egy európai belenagyítás sosem árthat.

Hamar kiderül, hogy Magyarország legnépszerűbb játéka továbbra is a Minecraft!

Európában gyakorlatilag a Minecrafton kívül csak a Fortnite rúghat labdába, ám az arány erősen a túlélő, sandbox cím felé billen. Érdekesség, hogy mind a Fortnite-ban, mind pedig a Minecraftban elég nagy szerepet tölt be az építés, bár más célból.

A további régiók legnépszerűbb játékait >IDE< kattintva érheted el. 

Pörög Magyarországon az Uncharted mozi, már ennyi jegy fogyott

https://bit.ly/3JFrSnw

×