A játékban Nathan Drake-et játszó színész is cameozott egyet a filmben. Gondoltad volna? Már kétszer annyi idős, mint a főszereplő.

A bevételi chart-ot vezető Uncharted (ha-ha) négy napos hosszúhétvégén, 4.275 vetítőteremben kaszált 45 millió dollárt Észak-Amerikában. Nagyköltségvetésű kalandfilmhez képest legfeljebb „nem rossz” – mondanánk egy COVID nélküli világban, de a járvány tépázta mozik számára eddig

ez 2022 legerősebb nyitása

jegyzi meg a Variety.

A film a nemzetközi porondon sem teljesíthet rosszul, hiszen a premiernapon (február 18.) 21,5 millió dollárnál állt meg a számláló. Bár a világszerte hozott hétvégi bevételről leghamarabb hétfőn lesznek pontos adatok, az erős rajt azt sejteti, hogy az Uncharted 3-4 nap alatt be fogja hozni a kb. 120 millió dolláros költségvetését.

A népszerű videójátékból a Sony Pictures készített közel kétórás filmet, a mindössze 25 éves Tom „Spider-Man” Holland és Mark(y Mark) Whalberg főszereplésével, de akire a gamerek sokkal inkább kíváncsiak lehettek, az Nolan North (balra):

A színész tíz éven át kölcsönözte a hangját Nathan Drake karakterének (sőt, játszotta el a mozgását motion-capture technológiával), így sokan szerették volna, ha a játéksorozat után a mozifilmben is ő alakítja a kincsvadászt. Az ötletet prózai okokból vetette el:

„az emberek az gondolták, nekem kellene eljátszanom, de nem, egyáltalán nem kellene, hisz 51 éves vagyok”

– nyilatkozta.

 

Kárpótlás a rajongóknak, hogy North egy apró, de állítólag nagyon emlékezetes pillanatra feltűnik a filmben. Remélhetőleg nem csak miatta érdemes megnézni: az IMDb-n egész jól áll (6,8 pont), de a Rotten Tomatoes finoman szólva sincs oda érte (39 százalék). A hazai közönség ugyanakkor szereti:

február 10-e óta kb. 150 millió forintért váltottak rá jegyet Magyarországon.

Ez 2000 forintos átlag jegyárral számolva nagyjából 75 ezer mozijegy.

GJani

Fotók: Variety

Jöhet egy kis Uncharted-feeling a Fortnite-ban is? Ezt nézd:

Ezekkel a skinekkel startol el a Fortnite x Uncharted kollaboráció

 

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×