A Rainbow Six: Siege elérte a 80 millió aktív játékost, 10 millió játékos csatlakozott az elmúlt egy évben. De hányan játszanak valóban?

A Rainbow Six: Siege nem egy új játék, de nagyon hosszú utat tett meg a megjelenés óta. Ki gondolta volna, hogy a játékosszám egyszer hatalmas méreteket ölt majd, és hogy még most is rengetegen csatlakoznak a közösséghez. Nemrég egy ismert bennfentes Twitter bejegyzéséből kiderült, hogy

a Rainbow Six: Siege elérte a 80 millió játékost.

Legalábbis erről számolt be nemrég Tom Henderson.

 

Hogy kis magyarázattal szolgáljunk. Ez azt jelenti, hogy a Rainbow Six Siege-nek eddig összesen 80 millió játékosa volt, vagyis körülbelül 80 millió különálló Ubisoft Connect fiók jelentkezett be a játékba, a megjelenése óta. Ez tehát nem azt jelenti, hogy naponta 80 millió játékos játszik ezzel a játékkal, hanem azt, hogy a játék kezdete óta már ennyi játékos lépett be a játékba. Ebben benne van minden platform, és igen, minden egyéb fiók is, például a smurf-accountok is.

A 80 milliós statisztika tehát olyan, mint mikor azt mondjuk, hogy kb. 160 millió embernek van meg a GTA V, és 1,2 milliárd ember játszott valaha PUBG Mobile-lal. Mindenesetre ez olyan mérföldkő, amihez csak gratulálni tudunk a Ubisoftnak.

Hányan játszanak most?

Arra vonatkozóan, hogy a különböző platformokon összesen hányan játszanak mostanában, nincs átfogó statisztika. Ez egyik lehetőség a SteamCharts figyelése, ami ugye a Steam bejelentkezések alapján mutatja a számokat. Ha így nézzük, akkor az elmúlt hónapokban igen ingadozó volt a Siege játékosszáma.

Novemberben csökkent, decemberben és januárban nőtt, az elmúlt harminc nap pedig ismét csökkenést mutat. Átlagosan ahogy látható, 35-45 ezren játszanak a játékkal.

Te mennyit szoktál játszani egy héten?

Ezt láttad már?

Kártyaleolvasó, vonalkód és krumpli – A legvadabb kontrollerekkel játszottak Siege-t

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×