Egyszerűen nincsenek szavak arra, hogy a Guerilla Games fejlesztői mire voltak képesek a Horizon: Forbidden West régi PlayStation 4-es teljesítményével.

Azt hiszem, hogy a szaksajtó (köztük a LEET videós és írott) tesztjeit szemlézve egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Horizon folytatása messze az egyik legjobb folytatás és PlayStation-exkluzív, amely az utóbbi időben megjelent.

Nemcsak azért, mert egy kifejezetten remekül megírt, emlékezetes karakterekkel teli történetet izgulhatunk végig Aloyt irányítva, hanem mert azt egy egészen atmoszferikus, csodálatosan kinéző világban tehetjük. Sokáig azonban azt hihettük, hogy ennek ára a PS5-ös exkluzivitás lesz, majd nagy meglepetésünkre a Sony a PS4-es verziókat is bejelentette.

Ezután már csak azért izgulhattunk, hogy vajon hogyan fog megbirkózni ezzel a láthatóan grandiózus alkotással a régebbi konzolgeneráció, de ennél is specifikusabban: a PS4-es alapgépek. Erre a Sony-nak és a Guerilla Games csapatának egy válasza volt: ne izguljunk, szuperül, amit a napokban egy néhány másodperces játékmenettel próbáltak bizonyítani, ami igazából csak még jobban felerősítette a félelmeket.

De jelentjük, hogy tényleg semmi okunk nincs a kételkedésre, ugyanis most egy közel negyedórás játékmenetet is megnézhetünk a Horizon: Forbidden Westből úgy, hogy az egy 9 éves PlayStation gépen fut – méghozzá egészen csodálatosan. 

 

Különbségek természetesen lesznek a verziók között: PS5-ön a játék sokkal részletgazdagabb, az élővilág és a növényzet is sűrűbb, de az FPS-szám és a felbontás is magasabb az újgenerációs konzolon, ami azért abszolút alapvetés. Mindezeken (illetve a DualSense haptikus funkcióin) túl viszont minden teljesen azonos, Aloy a régi masinán is gyönyörűen fest a rejtelmekkel teli posztapokaliptikus világban.

A Sony fát ültet neked, ha megszerzed ezt a trófeát a Horizon Forbidden Westben

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×