Tech/Tudomány

Ez az! – Visszatér a legendás DeLorean, a nem túl távoli jövőben

Az ikonikus filmek soha nem fognak eltűnni az életünkből, hiszen nem véletlen kapták ezt a jelzőt. Az egyik ilyen film a Vissza a jövőbe, amit gyorsan felkaptak az emberek, hiszen egy gyönyörű időgépként használt autó jelent meg a filmben, a DeLorean DMC. A minden jóval felszerelt autó, a sirályszárnyak, és az idő utazás lehetett az, ami megnyerte az emberek szívét. Így hát rengeteg ember megpróbált szert tenni egy modellre. Ám ezt a modellt csak két évig gyártották 1981 és 1983 között.

Viszont annyira megnőtt a DeLorean népszerűsége, hogy időről-időre felbukkant néhány hír, hogy újrakezdik a gyártását, ami végül soha nem következett be.

Ez viszont most változhat!

A cég nevét birtokló texasi vállalat elkötelezte magát és tényleg nekivágott a DeLorean feltámasztásának – írta az InsideEVs. Bár az eredeti DeLorean Motor Company már nem létezik, 1995-ben megvásárolták a DeLorean márkanevét, így a vállalkozás napjainkig főleg a meglévő autók alkatrészellátójaként működött.

A DeLorean gyártását már 1997-ben megpróbálta a cég, de az autókhoz nem készültek eredeti motorok. A jövőbeli témával dacolva már akkor volt egy olyan ötlet, hogy az autót egy elektromos technológia hajtsa, – természetesen ilyenkor még az elektromos autók még sehol sem voltak.

De eljött az idő, vagyis a jövő, hogy a DeLorean valóban visszatérjen, méghozzá mint elektromos autó – sajnos az időutazás lehetősége nélkül. A  Delorean Motor Company Twitter fiókja egy kisvideót tett közzé, ami a jellegzetes sirályszárnyas autó sziluettjét mutatja be.

 

Egyelőre kevés információt lehet tudni az új modellről, de egy dolog biztos: ez nem lesz egy mindennapi autó, hiszen egy prémium kategóriás sportautóról van szó, ami mint feljebb is említettük elektromos meghajtást kap.

Egy dolog viszont biztos: a név.

Az autó a „DeLorean EVolved” nevet kapja, és pletykák szerint a formatervezésen az Italdesign dolgozik. Így hát a karosszéria biztosan egy kis változáson megy keresztül, kevésbé lesz szögletes, de remélhetőleg nem esnek túlzásba, és nem tér el túlságosan az eredetitől.

Mit gondoltok, a DeLorean EVolved majd elhozza nekünk azt az érzést, mint az eredeti, amit a gyerekkorunkban ismertünk meg?

Lehet hackelni kéne, hátha lesz keret egy új DeLorean modellre.

DV

Korábbi cikkek

Megvan a Google kereséseknél a „tárolt változat?” – Megszűntették

2024.02.03. - Bizonyára te is gyakran használod a Google keresőt, hogy megtaláld a legmegfelelőbb oldalakat.…

5 óra telt el azóta...

Felejtsd el a Pokémonokat, már tölthető a Palworld Digimon mod

2024.02.03. - Nos, talán már hallottál arról, hogy a Palworld rajongók nem voltak elégedettek azzal,…

5 óra telt el azóta...

„Manipulálta a PlayStation 5”, ezért hajtott be a Mekibe

2024.02.03. - Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy bizony a videojátékoknak van hatása az elménkre,…

5 óra telt el azóta...

7 film, amiből döbbenetesen nagy botrány lett

Bódi Dániel 2023. 08. 02. - A filmkészítők élete sem játék és mese, főleg akkor…

7 óra telt el azóta...

Gyakori Gamer kérdések – Íme a leghülyébb vásárlói kérdések játékokról

Gábor János 2022.12.29. - A világháló messze legszórakoztatóbb tartalmai közé tartoznak a hülye kérdések, amelyek…

8 óra telt el azóta...

Ilyen a tökéletes nő és férfi a 3 legnagyobb képgeneráló AI szerint

Gábor János 2023.07.04. - Nem sok kétséget hagy a Bulimia Project kutatásának eredménye arról, hogy…

9 óra telt el azóta...