135 grammos súllyal hódítana a cég perifériája.

A múlt heti White Shark billentyűzet után ezúttal egy másik fontos szegmensbe, az egerek világába csöppenünk. A White Shark rengeteg egérrel képviselteti magát a piacon, több periféria a kerekasztal lovagjainak nevét viseli, a tesztelt példányt Morholtra keresztelte el a gyártó, de találkozhatunk Lancelottal, Arthurral vagy épp Galahaddel is. A White Shark igyekszik jól belőni termékek ár-érték arányát, nézzük, hogy ezúttal is sikerült-e nekik!

A csomagolás/doboz és a nyers adatok

  • Súly: 135 gramm
  • Méret (mm): 128×75.5×40.4
  • Szenzor, chipset: Instant 825F, optikai
  • Kapcsolók: 10 millió kattintásra hitelesített Huano kapcsolók 
  • Gyorsulás: 20 G
  • Szín: Fekete
  • Kábel hossza: 1.8 méter
  • Polling rate: 1000 Hz
  • Talpak típusa: UPE

A White Shark dobozok designjában eddig nem kellett csalódnunk, ezúttal is kellemes grafikával találkozunk. A doboz elején a terméket csodálhatjuk meg, míg a hátoldalon a specifikációkat olvashatjuk le. A doboz elejét kinyithatjuk, így már a teljes kibontás előtt megpillanthatjuk az egeret, de a kivételhez hátulról kell majd nekiindulnunk. Extra sajnos nem jár Morholthoz, de ebben a kategóriában ezt nem is várhatjuk el.

Külalak, gombok

A 128 milliméteres hossza és 135 grammos súlya bizony a nagy és nehéz egerek kategóriájába sorolja a Morholtot. Itt már az egyéni preferenciák döntenek, sokan kedvelik a mai napig a 100 gramm feletti perifériákat, míg mások 75 gramm alatt válogatnak inkább. A kialakítása ergonomikus, természetesen a jobbkezes felhasználóknak kedvezve. Az egéren 7 gombot találunk, a szokásos jobb- és balklikk, görgő szentháromság mellett kettő gomb bal oldalt és kettő gomb a görgő alatt kapott helyett. Az egér bal oldalán találunk még egy kis támasztékot, ahol az ujjunk pihenhet használat közben. Az anyaghasználatra és minőségre sem lehet panasz, nem recsegett-ropogott az egér a használat során.

A gombok alatt 10 millió kattintásra hitelesített Huano márkájú kapcsolókat találhatunk. A nyomásérzetet ez mit sem befolyásolja, a tartósság lesz igazán kérdéses, de ez pár hét alatt nem derül ki. Az oldalsó gombok hatalmasak, így a nagyobb ujjú játékosoknak sem okozhat gondot a megtalálásuk és lenyomásuk játék közben.

Az egér alján „UPE” talpakat találunk, melyek talán egy fokkal nehezebben csúsznak PTFE társaikhoz képest, de alapvetően teljesen megállják a helyüket a mindennapi használat során. A manapság szinte kötelező RGB világítás sem maradhatott le, a világító logó és görgő mellett sikerült jól kinéző LED csíkokkal is felvértezni a Morholtot, melynek effektjét a szoftverben több szinten állíthatjuk vagy épp teljesen ki is kapcsolhatjuk. A kábel fonott fajta, de nem igazán hívhatjuk paracordnak, itt bizony szükséges lehet egy mouse bungee használata.

A szenzor

Itt jön a legnagyobb feketeleves, hiszen az egér nem a jól bevált PixArt szenzorait használja, hanem egy Instant 825F névre hallgató konstrukciót. A félelem nem volt alaptalan, de szerencsére nem annyira vészes a helyzet, mint amit előre sejteni lehetett. Az egér szépen tudta tartani az 1000 Hz-es Polling Rate-et, ez már nem rossz jel. Hétköznapi felhasználásnál nem feltétlenül tapasztal problémát az átlagos játékos, FPS rajongóknak azonban nem feltétlenül ajánlott, a nagyobb rántásoknál bizony már ki tud pörögni, ahogy azt a 3. képen látni is lehet. Szelídebb körülmények között nem lesz gond ezzel a szenzorral sem.

Szoftver

Kapunk egy meglehetősen fapadosan, ódivatúan kinéző, de teljesen jól működő szoftvert is. Állíthatjuk az RGB világítást, létrehozhatunk makrókat, személyre szabhatjuk a gombokat, a DPI lépéseket vagy épp a polling rate-et. Sőt, ha nagyon szeretnénk, akkor akár az éppen hallgatott zene ritmusára is villog a Morholt. Nem nagyon lehet belekötni a kinézeten kívül, ám nincs mindig szem előtt a szoftver, így elhanyagolható hiányosság.

Verdikt

Ha tízezer forint alatt szeretnénk egy robosztus, nem túl könnyű, de cserében roppant kényelmes egeret, akkor nem kell messzire mennünk. Nem mehetünk el a fentebb felsorolt hiányosságai mellett sem, melyek ebben az árkategóriában szinte minden egérnél előfordulnak, szerencsére itt a mindennapi használatot nem igazán zavarták. Az RGB rajongók is örülhetnek, garantáltan az asztal dísze lehet a White Shark Morholt.

A White Shark Morholt elérhető a Leet.hu webshopjában már 9 990 Ft-tól.

Összefoglalás

Az igazi nehézfiú – White Shark Morholt egér teszt

A White Shark ezúttal a nehezebb, robosztusabb egerek rajongóinak akart kedvezni. Ergonomikus kialakításának hála a kényelemmel biztosan nem lesz baj, de a hatalmas rántások azért kifognak a szenzoron.


Szerzői értékelés

6

Hosszú távon is kényelmes kialakítás

Szoftveres személyre szabhatóság

Kellemes kattintási élmény

Hatalmas oldalsó gombok

Szép RGB világítás

1000 Hz polling rate

7 gomb

Kellemes anyaghasználat

Masszív felépítés

A szenzor nagyobb rántásoknál kipörög

A kábel zavaró lehet

UPE talpak PTFE helyett

10 éves designelemeket használó szoftver

 

Olvasói értékelés

0

×