Egy törvény miatt nem jelenhet meg az azonos neműek házasságát is lehetővé tevő Sims-kiegészítő Oroszországban.

A Sims játékok messze híresek arról, hogy a lehető legszélesebb közönséget szólítja meg, kortól, nemtől és szexuális preferenciától teljesen függetlenül. Ez az a játék, amiben mindenki és bárki képes hosszú-hosszú órákra elveszni, ami pontosan ennek a hozzáállásnak köszönhető, az egyre csak gyarapodó kiegészítőknek hála pedig a játékosok határai egyre csak szélesednek.

A legújabb kiegészítőben például a legapróbb részletekig belemenően esküvőket lehet szervezni, ahol a szerelmes simek ünnepélyes keretek között kelhetnek egybe. És mivel a Simsben a szerelem nem ismer határokat, akár azonos nemű párok is elvehetik egymást, amit a My Wedding Stories DLC első előzetesében – Dominique és Camille történetével – ki is hangsúlyoztak.

A Sims 4 My Wedding Stories emiatt nem jelenik meg Oroszországban.

A játék fölött bábáskodó Maxis csapata a bejelentéssel egy időben jelezte, hogy az orosz játékosok sajnos nem fogják tudni megvenni a DLC-t, ott ugyanis nem fog megjelenni. A fejlesztők a hivatalos oldalukon közzétett indoklásban azt mondják, hogy ahhoz, hogy Oroszországban megjelenhessen kompromisszumot kell kössenek, hogy megfeleljenek egy 2013-ban elfogadott orosz törvénynek. Erre pedig a saját értékrendjük miatt nem hajlandóak.

A törvény úgy szól, hogy 18 éven aluliaknak szigorúan tilos úgy beállítani, megjeleníteni, reklámozni  a homoszexualitást, mintha az társadalmi norma lenne. Emiatt került a játék dobozára a legmagasabb korhatárbesorolárt jelző „18-as karika”, és ezért döntöttek végül úgy, hogy az új tartalmi bővülés Oroszországban nem lesz elérhető.

A kiegészítő a világ valamennyi országában február 17-én jelenik meg.

 

Magyarországon már csak az idősek nézik a TV-csatornákat, a fiatalokat más érdekli

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×