Amíg az idősödő jedi mester egy egészen különleges időpontban tér vissza, addig a Futurama 10 év után támad fel a hamvaiból.

Obi-Wan Kenobi mestert élőszereplős formában 17 évvel ezelőtt láthattuk utoljára, amikor is az előzmény-trilógiát lezárandó összecsapott tanítványával, aki nem sokkal később az ismert galaxis legfélelmetesebb alakjává vált. A régmúlt idők jedi mestere a Birodalom rémuralma alatt a Tatuinon titokban, remete sorsba száműzve őrizte az utolsó reményt, Luke Skywalkert.

A rég várt Kenobi sorozat ezt az időszakot, legalábbis egy szegletét fogja feldolgozni, 10 évvel a Sithek bosszúja eseményeit követően, méghozzá a fantasztikus Ewan McGregor alakításában, aki a nem kevésbé zseniális Alac Guiness után és mellett vált eggyé a karakterrel. A hosszúra nyúlt várakozás viszont hamarosan a végéhez ér, ugyanis a Disney egy plakát kíséretében a premierdátumot is leleplezte, ami valószínűleg nem véletlenül egy ikonikus időpontra esik.

A Kenobi sorozat május 25-én kezdődik el a Disney+ felületén, ami azért is egy rajongók szívéhez szóló üzenet, mert 45 évvel ezelőtt, 1977. május 25-én mutatták be a legelső filmet, akkor még szimplán csak Star Wars, vagyis Csillagok Háborúja címen – ahol Ben Kenobi is először tűnt fel.

A sorozat egy igazi nosztalgiabomba lesz, ugyanis McGregor mellett Hyden Christensen is visszatér Anakinként, pontosabban már Vaderként, de Joel Edgerton és Bonnie Piesse is visszatérnek Owen bácsi és Beru néni szerepében, akik utolsó élő rokonként nevelgetik a kis Skywalkert.

Jó hírek, emberek! A jedi mellett a Futurama is visszatér! – kiáltott fel Farnsworth professzor.

A sci-fi műfajánál maradva egy másik kultikus mű is visszatér, méghozzá az eredeti szinkronhangokkal a Planet Expressz fedélzetén. A Futurama sajnos többször kényszerült parkolópályára, először még 2003-ban, amikor még a Fox kaszálta el a siker- és kultsorozatot, amit pár évvel később a Comedy Central mentett meg.

Ezúttal a Hulu streaming szolgáltató volt a hős megmentője a kedvenceinknek, akikkel utoljára 9 évvel ezelőtt találkozhattunk. Viszont mire adásba kerül a következő – 20 részes – évad lesz az 10 is, mivel a vállalat 2023-ra tűzte ki a premierdátumot.

via – Gizmondo, Ars Technica

Expecto patronum: Óriási nyílt világ, harc és lopakodás a Hogwarts Legacy-ben

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×