A sok kritika után a TikTok fejlesztői új algoritmust készítenek, hogy a fiatalok ne láthassák a káros és felnőtt tartalmakat.

A TikTok elkezdi tesztelni, hogyan korlátozhat bizonyos típusú tartalmakat az alkalmazásában a tizenévesek biztonsága érdekében. Bár a fejlesztés még korai stádiumban van, de a cég szerint a cél az, hogy

megvédjék a fiatal felhasználókat a felnőtteknek szóló tartalmaktól vagy más, nem megfelelő és káros videóktól.

A TikTok – más közösségi alkalmazásokhoz hasonlóan – a közelmúltban azt vizsgálta, hogyan tudja kezelni a felhasználók biztonságát, különösen a gyermekek és a tinédzserek esetében. Tavaly a TikTok alelnöke arra utalt, hogy új módszereken dolgoznak, „hogy mindenki a korának megfelelően élvezhesse a tartalmakat”.  A cég most megosztott néhány további részletet arról, hogy ez hogyan nézhet ki – írja az Engadget.

A TikTok olyan funkciókon dolgozik, amelyek képesek a tartalmat aszerint osztályozni, hogy az kinek jeleníthető meg. „Amikor a rendszer éles lesz, az egyértelműen felnőtt tartalmakat korlátozhatjuk a tinédzserek számára” – mondta Tracy Elizabeth, a TikTok képviselője.

„Tudjuk, hogy vannak családbarát tartalmak, vannak tinédzsereknek szóló tartalmak, és vannak felnőtteknek szóló tartalmak is. Szeretnénk azt mondani, hogy tessék: válaszd ki magad, milyen tartalmak közt érzed jól magad” – tette hozzá. Ezt azt jelenti, hogy a szülők is képesek lesznek szűrni, hogy mit láthatnak a kiskorúak, de egy algoritmus is felel majd ezért. Később a tartalomkészítők is meg tudják jelölni, hogy mi az, ami nem kiskorúaknak szól.

Bár már zajlik a teszt, még eltarthat egy ideig, amíg a funkció elérhetővé válik. Érdekesség, hogy az új szabályok tiltják azokat a videókat, amelyek a „rendellenes táplálkozást” népszerűsítik, mint például az extrém kalóriaszámlálás, a rövid távú böjt, a túlzott testmozgás.

A TikTok a múltban számos kritikát kapott egy-egy szélsőséges tartalommal kapcsolatban is, így nem meglepő, hogy folyamatosan szigorítanak.

Ezt láttad már?

Itt a Meta válasza: Soha nem fenyegették az EU-t – a Facebook és az Insta is marad

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×