Az Óbudai Egyetem az elsők között vezette be kétkredites tantárgyként az eSportot, amely iránt a hallgatók részéről hatalmas volt az érdeklődés.

Tény és való, hogy a koronavírus járvány felülírta a legtöbb sportágban az edzéseket, így egyre nagyobb figyelem irányult a biztonságos esport, és azon belül is a foci felé. Az Óbudai Egyetem az elsők között vezette be kétkredites tantárgyként az eSportot, amely iránt a hallgatók részéről hatalmas volt az érdeklődés, a helyek alig fér óra alatt beteltek.

Az első év tapasztalatairól, tervekről kérdeztük Szabó Mártont a Óbudai Egyetem E-sport Hallgatói Kör vezetőjét.

Hogyan foglalnád össze az első év tapasztalatait?

Az első félév mindenképpen sikeres volt a véleményem szerint. Sikerült sok olyan emberhez eljutnunk, akik talán most láthatták igazán az eSport mélységeit és komolyságát. Az élő közvetítésen több mint 20000 ember láthatta ezeket az előadásokat, ami úgy gondolom mindenképpen siker nem csak az egyetem, hanem az egész eSport szakma számára.

Milyen terveitek vannak a 2022-es évre?

A 2022-es év sok újdonságot tartogat majd az egyetemi eSport életében, ebből a legfontosabb az esport hallgatói kör megalakulása, aminek a segítségével szeretnénk az egyetemi eSport élményt egy új szintre emelni és mindenki számára elérhetővé tenni a gaminget és az eSportot.

Sőt, az egyetemnek már bajnoka is van, Garda Bence személyében, aki a Localhero egyetemi verseny FIFA versenyének első helyezettje.

Mióta eSportolsz, hol ismerkedtél meg ezzel a sportággal?

Ez a 2. évem, hogy komolyabban foglalkozom az eSporttal, igazából mindig is játszottam videójátékokkal szóval elég kiskoromban már megismerkedtem a közeggel.
Sok mindent fel lehet hozni, az egyszerűségét, a versenyek akár online könnyen lebonyolíthatók, ugyanúgy megvan a versenyszellem, ugyanolyan izgalmas mint más sportok véleményem szerint.

Mi jelent kihívást?

A legnagyobb kihívás talán az számomra, hogy a legjobb legyek, ez motivál minden nap.

Egyébként is sportolsz? – ha igen, mit?

Nem sportolok – 13 évig futsáloztam, innen a foci szeretete.

Baráti körödben is többen eSportolnak?

A közeli baráti körben nem nagyon, viszont az eSport által is szereztem barátokat, aminek nagyon örülök.

Hogy érezted magad a bajnokságon?

Jól éreztem magam abszolút, profi szervezés, egész jó díjazással, szóval nekem tetszett a verseny.

Mit jelent számodra a bajnoksági győzelem?

Nyilván azért indultam, illetve az volt a célom, hogy megnyerjem a versenyt, ez hálaisten sikerült is. Mindig jó érzés nyerni valamit én azt mondom, szóval természetesen még mindig nagyon boldog vagyok, hogy sikerült.

Mit szeretnél megvalósítani, elérni az eSportban?

Nyilván a saját személyes célom, illetve ami a legnagyobb célom az az, hogy ezt megélhetés szinten tudjam csinálni, erre törekszem minden nap, sok aspektusa van nem, olyan egyszerű ez még Magyarországon, de rajta vagyok.

További sok sikert kívánunk Marci az egyetemen végzett munkádhoz és ezután is gratulálunk Garda Bencének az elért eredményhez.

Ezt láttad már?

Hatalmas csalódás: 600 ezer forintos iPhone-t rendelt, de ezt kapta

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×