A League of Legends fejlesztői rajta vannak az ügyön, és jönnek a nerfek.

Tegnap írtam nektek róla, hogy az Enchanter supportok uralják a játékokat a magasabb elokban. Janna közel 60%-os győzelmi aránnyal zárhatta azt a napot, ami nyilvánvalóan problémás a több játékos számára.

A „cheese” taktika, amelyet először az egykori LCS top laner Lourlo talált ki, azt jelenti, hogy az olyan bajnokok, mint Janna, Karma és Zilean smite-ot visznek topra, és teljesen feláldozzák a szerepet, hogy támogassák a junglert, segítsenek legyőzni a campeket és megnyerni a fightokat.

Ez alapvető hibákat tárt fel a LoL egyensúlyában.

Ám nem kell aggódni – a Riot Games rajta van az ügyön. A fejlesztők látták, hogy az enchanterek győzelmi aránya az egekbe szökött, és most nerfeket terveznek.

A Riot Games fejlesztője, Matt Leung-Harrison megerősítette, hogy csapata már dolgozik a megoldáson, és bocsánatot kért, amiért nem cselekedtek hamarabb: „Tisztában vagyunk vele, hogy a játékosok csalódottak, hogy nem látnak javítást a roaming enchanter topokra a 12.3-as patchre”.

„Ez olyasmi, amit prioritásként próbáltunk megoldani. Ha sikerül meggyőződnünk egy megoldásról, akkor az lesz a legfontosabb, hogy megpróbáljuk kiadni a frissítést, de egyelőre nincsenek terveink”.

Mi lehet a megoldás?

Az egyik megoldás, amit a Riot már tesztelt, hogy minden League of Legends-csapatot meccsenként csak egyetlen támogató elemre korlátoznak – mindkét oldalon egyet-egyet -, de elvetették az ötletet, miután látták, hogy ez milyen erős eszköz lehet a trollok számára.

„A játékosok csak azért vesznek majd támogatói tárgyakat, hogy trollkodjanak, vagy túszként tartsák fogva a tényleges támogatókat” – magyarázta Leung-Harrison, hozzátéve, hogy ha a játékosoknak bármilyen ötlete van, „szívesen meghallgatná”.

 

Amíg ezek a beígért nerfek nem jönnek át, az Enchanters top minden bizonnyal egy életképes lehetőség, különösen, ha rangsorolt League of Legends-játékokat akarsz nyerni. Csak győződj meg róla, hogy a megfelelő bajnokokat választod – nem minden enchanter egyforma.

Janna a játékstílus kiemelkedő kedvence, de ha őt kitiltották, vagy helyette supportot választottak, más bajnokok, mint Karma, Zilean, Lulu, Rakan, Taric és Bard is életképes opcióként tűntek fel a 12. szezon stratégiájában.

„Alapvetően úgy működik, hogy az ellenséges dzsungelt a smite-tal való invázióval fenyegeted, miközben az a célod, hogy a mid és bot lane-t exponenciálisan előrébb juttasd aranyban és tárgyakban” – magyarázta Lourlo a Dexertónak.

Ti próbáltátok már?

Megállíthatatlan! – Smite Janna top közelít a 60%-os győzelmi arányhoz

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×