Számolhatjuk vissza napokat-órákat, ugyanis hamarosan tényleg megjelenik a hányattatott fejlesztést megélt, de roppant jónak ígérkező Dying Light 2.

Már csak egy-két nap, és újra romos háztetőkön és a természet által lepusztított-visszavett épületek között szaladgálhatunk a zombik hordái elől a Dying Light folytatásában.

A szuper-várományos játék megjelenése azonban hasonlóan fejvesztett lett, mint a készülte, hiszen néhány viszonteladó idő előtt kezdte kiszórni a kézhez kapott lemezes kópiákat. Ez ellen a Techland csupán annyit tudott tenni, hogy szépen megkérte a játékosokat, hogy legyenek oly rendesek és február 4-ig várjanak az indítással. Ezen felül késik a Nintendo Switches verzió, kiderült, hogy a sokat kritizált Denuvo védelmet használja és kiszivárgott a kampány első két órája is.

De szerencsére nemcsak rossz hírek övezik a február 4-i megjelenést!

A mai naptól minden platformon előtölthető a játék, ami Steamen kb. 40-45 GB, Xbox Series gépeken 35 GB körül, PS4-en 51 GB, (Xbox One-t nem tudni, de hasonló lehet a PS4-hez), míg PlayStation 5-ön mindössze 25 GB (!!!) szabad helyet követel magának. Ehhez viszont érdemes lesz majd hozzászámolni az ilyenkor szokásos első napi frissítéseket is, de ezek mérete viszont még óriási kérdőjel.

Jogos lehet a kérdés, hogy PlayStation 5-ön hogy, hogy ilyen picike az a játék, ami a fejlesztők elmondása szerint a legelszántabbaknak akár 500 órányi szórakozást is tartogat? Valami kimaradt talán?

Először is, mindenki nyugodjon le és meg, semmi nem fog hiányozni a PS5-ös Dying Light 2-ből. Ezt a varázslatot a Sony újgenerációs konzoljának fejlesztésén dolgozó szakembereknek köszönhetjük, akik tudván, hogy a gépbe csak egy 815 GB-nyi szabad hellyel rendelkező belső tárhely kerül, összeütötték a teljesen új technológián alapuló SSD-technológiát.

Ez pedig amellett, hogy szupergyors lett, a Kraken dekódert használja a fájlok tömörítéséhez, ami az összes platform közül a lehető legkisebbre képes zsugorítani ugyanazt a mennyiségű adatot. Magyarul a játékok pontosan ugyanabban a minőségben PS5-ön foglalják a legkevesebb helyet – legalábbis, ha kihasználják a masina kiemelkedő adottságait.

A Dying Light 2: Stay Human 2022. február 4-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re.

Vingárdium levioszáááá – Kiderülhetett mikor jelenik meg a Harry Potter: Hogwarts Legacy

 

https://leet.hu/streamplify

×