Egy német gamer annyira belemerült a VR játékba, hogy véletlenül eltörte a saját nyakát. Ilyen az, ha a játék miatt történik beleset.

Néha bizony a játék is tud balesetveszélyes lenni, főleg akkor, ha az ember nem eléggé felkészült, és túlhajszolja magát. A 24.hu beszámolója szerint egy német gamer nemrég kitörte a saját nyakát, miközben VR headsettel a fején játszott. Sajnos olyan komolyan vette az intenzív mozgással járó játékot,

hogy eltört a nyaka.

Illusztráció

Na nem kell megijedni, a gamer nem halt bele a sérüléseibe. Miután nagy fájdalmakkal kórházba került, kiderült, hogy az ismétlődő és intenzív mozgás miatt egyik nyakcsigolyája annyira elkopott, hogy végül megrepedt és eltört.

A 31 éves férfit kezelő Lipcsei Egyetem kórházának szerint ez a világ első dokumentált VR-szemüveg viseléséhez kapcsolódó stressztörése – írta a Daily Mail. Persze ilyesmi mozgás miatt nem csak gamerekkel fordul elő, hanem sportolóknál, de valljuk be: gaming alatt ritkán. A gamereknél inkább az ínhüvely-gyulladás a gyakori. Sajnos az nem derült ki, hogy melyik játékkal játszott az illető, de tulajdonképpen mindegy is.

A törött csigolya a C7-es, ami a nyak tövénél, közvetlenül a vállak felett helyezkedik el,

így egy hétig nyakmerevítőt kellett hordania a szerencsétlenül járt gamernek.

 

Nem árt tehát óvatosnak lenni, bemelegíteni és nem túlerőltetni a VR játékot sem.

A borítókép illusztráció

Ezt láttad már?

Látványvilág-orgazmus: Megvan az új Halo sorozat megjelenési dátuma

 

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×