Vajon az új, teljesen ingyenes Yu-Gi-Oh! kártyajáték képes lehet megközelíteni az egyébként egyre csökkenő játékosbázisú, de még így is a zsáner királyának számító Hearthstone sikerét?

Mondhatni, hogy a Hearthstone több éve tartó szinte sikerét eddig [önmagán kívül] semminek sem sikerült nagyon megremegtetnie, pedig egy jó kártyajátékhoz aztán bőven volna alapanyag. De mégis, sem a Magic, sem a Pokémon, sem pedig a Yu-Gi-Oh! nem volt képes érdemben felnőni hozzá, méghozzá annak ellenére, hogy kifejezetten nagy múlttal rendelkező játékokról van szó.

Most azonban a Yu-Gi-Oh! tesz egy újabb próbát a Master Duelre keresztelt új játékkal, ami amellett, hogy teljesen ingyenes, minden lényeges platformon tiszteletét teszi. A játék Xboxokra, PlayStationökre, Switchre és PC-re már január 19-től elérhető, mobilokra viszont még csak mostanság, a napokban fog megérkezni.

Pár térségben ugyan már most tölthető az Android és iOS platformok hivatalos boltjaiból, a legtöbb területen a Konami fokozatosan teszi elérhetővé. Sajnos Magyarország ez utóbbiak közé tartozik, de elvileg a következő pár napban már itt is kijátszhatjuk a Kék szemű hósárkányt a metrón ülve az ellenfelünk legnagyobb örömére.

Az új Yu-Gi-Oh! Master Duel pedig nagyon úgy tűnik, hogy sikeres lehet, még ha a HS (csökkenő) számait egyelőre nem is éri el. Steamen átlagosan 200.000-en pörgetik, míg a konzolos bázissal együtt körülbelül 400.000-500.000 között lehet ez a szám. A mobilos piac viszont várhatóan nagy boost lesz ezen a téren, hiszen a legtöbb hasonló típusú játékot ezeken a platformokon játsszák.

A Yu-Gi-Oh! Master Duel hamarosan hazánkban is ingyenesen tölthető lesz a Google Play Store és az App Store felületén keresztül.

 

Veszélyben az Androidosok! – 470 appal 100 millió telefont fertőzött meg egy pénzlopó vírus

 

https://leet.hu/streamplify

×