Úgy látszik, hogy a 12. szezon kezdeti metája kiélesedett a profi játékosoknál, főleg, ha a mid lane vizsgálgatjuk.

Két héttel a 2022-es profi League of Legends játékok után két mid laner bajnok emelkedett elsőszámú választássá. A versenystatisztikákat összesítő Games of Legends szerint két olyan bajnok van ebben a mid szerepkörben, akik eddig több mint 100 győzelmet értek el a globális versenyeken.

Sőt, ez a két bajnok olyannyira vezet a győzelmek tekintetében, hogy Vex, aki idén a harmadik legtöbb győzelmet szerezte a középső sávban, mindössze 43 győzelemmel rendelkezik világszerte.

Ki ez a két bajnok, akik ennyire dominálják a mid lanet? 

Jelenleg Corki rendelkezik a magasabb győzelmi aránnyal, mivel 206 lejátszott meccsének 57 százalékát megnyerte, szemben Viktor 50 százalékos győzelmi arányával 247 meccsen keresztül. A magasan repülő yordle-nek van a nagyobb draftjelenléte is, mivel 248 alkalommal tiltották ki.

Végső soron mind Corki, mind Viktor rengeteg sebzést és biztonságos lanet biztosít, miközben a játék későbbi szakaszaiban is jól skálázódnak. Ez a skálázás hasznos a mai metában, különösen a Teleport idéző varázslat módosításai miatt, ahol a képességet nem lehet használni a wardokon vagy a minionokon 14 perc előtt.

Ez a változás erősen visszatartotta a játékosokat attól, hogy vad, korai játékbeli harcokba keveredjenek, mivel a csapattársak nem tudnak olyan könnyen csatlakozni a Teleport segítségével. Ehelyett a csapatok inkább a skálázódó bajnokokat választották – mint például Corki és Viktor -, akik a meccs későbbi szakaszaiban válnak erősebbé.

Ez azonban azt is jelenti, hogy a meta egy kicsit megkopott a mid lanerek számára. Legtöbbször kénytelenek ugyanazokkal a bajnokokkal játszani, mivel azok bármilyen kompozícióba beleillenek, amit a csapat és az edzők felépítenek. A szezon felfutásával több egyedi választás lopakodhat a metába, ami nagyobb változatosságra ösztönözhet.

Te is le némítod a chatet amikor játszol?

Rekkles elmagyarázza, miért LoL-ozik némított all-chattel

https://leet.hu/streamplify

×