Együttes erővel készít közös anti-cheat rendszert a CS:GO mellé a két legnagyobb kompetitív gaming platform, a FACEIT és az ESEA.

Hogy mi is az emberek gondja a CS:GO saját, beépített anti-cheat rendszerével, a VAC-cal? Sajnos ennyi idő a világon nincs, hogy kifejtsük. Legyen elég annyi, hogy finoman szólva sem annyira hatékony, a játék tele van csalókkal. Hiába csinálnak a VAC mögé öntanuló, mesterséges intelligenciára alapuló VAC Netet, a cheaterek mindig egy lépéssel a fejlesztők előtt járnak.

Ezt unta meg a FACEIT és az ESEA is, akik közös munkájuk első feladataként egy új anti-cheat megalkotását helyezték kilátásba. A régebben külön kézben lévő FACEIT és ESEA idén januárban egyesült, egy szaúdi befektetőcsoport színre lépésével. Első közös sajtóközleményük pedig máris az új anti-cheatről szól:

„A frissen egyesült FACEIT és ESEA mostantól megosztja tudását, infrastruktúráját és tapasztalatait, hogy egy eddiginél sokkal hatékonyabb anti-cheatet hozzanak létre.”

Az elemzők szerint ez valódi áttörést hozhat a csalók elleni harcban, a FACEIT és az ESEA ugyanis már eddig is jelentős eredményeket értek el anti-cheat terén. A VAC-nál sokkal jobban szűrő programok pedig most egyesülnek, így lényegében biztosra vehetjük a sikert. Természetesen ezek az anti-cheatek kernel szintű hozzáférést kérnek a gépekhez, de a zavartalan játékélménynek úgy tűnik, ez az ára.

Ezt olvastad már?

Nagyobb bicepsz, nagyobb cici – Így néz ki 15 játékkarakter a filmadaptációban

×