Az EVGA műhelyében már dolgoznak az újdonságon.

Korábban már többször szóba került az RTX 3090 Ti kártya kapcsán egy eléggé elborult design, mely az EVGA műhelyéből fog majd kikerülni. Vince Lucido “Kingpin” és az EVGA jóvoltából csütörtök délután médiaanyagok érkeztek a videocardz szerkesztőségébe, így renderképeken és egy rövidke videón is megpillanthatjuk a bestiát.

 

Gyakorlatilag a korábban már megálmodott 3090 Kingpin alapjaira épül, az alábbi változásokkal:

  • Változni fog kissé a PCB design és a kártya külső részének kinézete is, a működési elv azonban nem, továbbra is egy 3 ventilátoros AiO rendszer hűti majd a bestiát
  • A korábbi három PCIe 8 pines konnektor helyett 2 darab 16 pines PCIe Gen 5.0 csatlakozó kerül majd a kártyára

Úgy tűnik a csütörtökön kiszivárgott képek alapján, hogy valóban PCIe Gen 5.0 csatlakozóval érkezik majd az EVGA kártyája, mely 16 pinnel fog majd gazdálkodni, ebből 12 felel majd a tényleges tápellátásáért, így tökéletesen kompatibilis lesz a korábban bemutatott NVIDIA 12-pin (Molex Microfit 3.0) csatlakozással. Az EVGA biztosra akar menni, így az új szabványnak hála a korábbi 525 (3×8 pin) watt helyett akár 1275 wattot is felvehet majd a kártya, ám remélhetőleg a valós szám jóval ez alatt lesz majd. A kártya az elkövetkezendő napokban került volna a boltok polcaira, de problémák adódtak a 3090 Ti kártyák gyártásával kapcsolatban, így egyelőre bizonytalan a pontos megjelenési dátum.

Hatalmas bajok vannak az új RTX kártyával – Az Nvidia leállította a gyártását

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×