Megjelenési dátumot kapott végre a Valve kézikonzolja, aminek meglehet az esélye, hogy olyan sikeres legyen, mint a Nintendo Switch.

A Valve végre elhatározta magát, és egy közepes csúszás után bejelentették a hordozható kézikonzoljuk, a Steam Deck pontos megjelenési dátumát. A Steam Deck eszerint február 25-én jelenik meg, de az első szállítmányokat csak február 28-án indítják útnak.

A megjelenés napján viszont mindenkinek érdemes lesz figyelnie, aki foglalt egyet valamelyik szimpatikus masinából, ugyanis néhányan üzenetet fognak kapni a vásárlásról. Az üzenetek kiküldése után a felhasználóknak 72 órájuk (3 napjuk) lesz arra, hogy véglegesítsék a rendelésüket, ha ezt nem teszik meg, akkor a foglalásuk átvándorol a várólistán még sorban álló másik csillogó szemű játékosra.

Fontos azonban, hogy mindenki csak azt a Steam Deck verziót vásárolhatja meg, amit előzetesen már lefoglalt magának, változtatásra senkinek nem lesz lehetősége.

Ha pedig esetleg nem vagyunk biztosak a vételben sincsen nagy baj, ugyanis a tesztpéldányokat már jóval a megjelenés előtt kiküldik, az első tesztek pedig február 25-én élesedhetnek. Bár sok meglepetést nem tartogatnak, hiszen a specifikációi már ismeretesek: egy AMD Zen 2 processzorral, 16 GB RAM-mal, és AMD RDNA 2 GPU-val felvértezve, a kiadások között az egyetlen különbözőséget a háttértár jelenti csak. Ez alapján pedig egészen izgalmas, handheldhez képest kifejezetten erős gépre számíthatunk.

A Steam Deck továbbá egy teljesen nyílt, Linux-alapú platform lesz a SteamOS-el, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kreatív modderek azonnal neki fognak látni a masina módosításának, ami egészen izgalmas lehetőségekkel kecsegtet. A platform elméletben támogatni fogja a felhő-alapú játékot is, vagyis – így-úgy, előbb vagy utóbb – elérhető lesz rajta az Xbox Game Pass, a GeForce Now, az Amazon Luna, a Google Stadia, és a PlayStation Project Scorpion néven készülő új szolgáltatása. Legalábbis akkor, ha azok elérhetőek a böngészőből.

Ha érdekel, hogy nagyjából mire érdemes számítani, akkor ajánlom figyelmedbe Linus exkluzív videóját egyenesen a Valve főhadiszállásáról:

 

Megjelent Steamen egy szexjáték, amiben Hitlerrel kell anime csajokat felszedni

 

https://leet.hu/streamplify

×