Hamarosan már tényleg nagyon meg kell fontolnia egy átlagos magyar háztatásnak, hogy mennyi és melyik streaming szolgáltatásra fizet elő.

Ahogyan az HBO-nál megindult a kommunikáció az HBO Max hazai indulása kapcsán, úgy a Disney is idejét látta annak, hogy beszéljen kicsit a máshol már évek óta elérhető streaming szolgáltatásának ismertetésével.

Azt persze már tudtuk, hogy valamikor idén indulhat el a Disney tartalmaival megspékelt Disney+, a pontos dátumról azonban ezidáig mélyen hallgattak. Ez változott meg most, a vállalat ugyanis egy közleményben ismertette, hogy a térségben – köztük is Magyarországon – mikor válik hivatalosan is elérhetővé a szolgáltatás.

A Disney+ (42 másik ország mellett) Magyarországon 2022. nyarán mutatkozik be.

Ennél konkrétabb dátumot egyelőre még nem mondtak, ahogyan a tervezett árszabásról sincs sok tudomásunk, a tartalmak tekintetében viszont annál inkább. A Disney+ előfizetők szinte minden Marvel, Star Wars, Pixar, NatGeo és Disney saját gyártású filmet-mesét megkapnak, ami elég nagy fegyvertény a konkurens szolgáltatókkal szemben.

Ahogy mondtam, az árról még semmit sem tudni, de ha hasonlóra számíthatunk, mint a közvetlen szomszédságunkban Ausztriában, akkor nagyjából 3500 forinttal lesz érdemes kalkulálnunk havonta – a kedvezményes próbahónapot követően.

Ez nagyjából annyi, mint amennyibe várhatóan a hamarosan induló HBO Max is kerülni fog, ami egy Netflix előfizetés mellett egyben azért megterhelő tud lenni egy átlagos magyar pénztárcának. Emellett ott van még az Amazon Prime, illetve hamarosan itthon is elindul a SkyShowtime szolgáltatása is, bár a Disney+ gyerekeket célzó tartalmai miatt szinte biztos befutó lesz a legtöbb családos háztartásokban.

via – Media1

Alig egy hónap múlva indul az HBO Max Magyarországon, leváltva az HBO Gót

 

https://leet.hu/streamplify

×