A Crytek renoméja az elmúlt években igencsak megkopott, de ha képesek lesznek nagyot villantani az új Crysis játékkal, akkor egy nagy visszatérés is kisülhet a dologból.

A te gépeden elfut a Crysis? – hangzott a kérdés a 2000-es évek közepe-vége tájékán, ami nagyjából tökéletesen jellemzi a Crytek FPS sorozatának legfőbb ismérvét, hagyatékát. Legalábbis az első részét, akkoriban ugyanis alig volt vas, amelyik maximális beállítások mellett képes volt megbirkózni az először csak techdemónak indult játékkal.

A Crysis nagyon gyorsan nagyon nagy hírnévre tett szert emiatt, a hirtelen jött sikeren felbuzdulva pedig a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a folytatást egy szélesebb közönség számára fogják elkészíteni. Így jött az ötlet, hogy a Crysis 2 célplatformja elsősorban az Xbox 360 és a PS3 legyen, ezzel azonban kifejezetten visszafogták a PC-s teljesítményt is, bár maga a játék lényegesen jobb volt mint elődje.

A 2013-as harmadik etap is hasonló cipőben járt, és ugyan nem lett egy makulátlan darab, mindmáig az egyik legszebb belső nézetes akciójáték, ami megjelent a kettővel ezelőtti generációban. Ezt a klasszikussá érett trilógiát melegítették újra a közelmúltban a hármas remastereléssel, és ugyan a Crytek manapság már nem a játékairól híres, de sejthettük, hogy nem véletlenül vették elő megint a Crysist.

Ezt a gyanút erősítette ma meg hivatalosan is a stúdió és bejelentették, hogy Crysis 4 munkacímen már javában készül a következő Crysis játék.

Az örömhírt a Crytek vezetője, Avni Yerli osztotta meg, de sok konkrétumra mindezen túl nem tért ki. Ennek oka, hogy a fejlesztés még nagyon korai szakaszában tart, az azonban teljesen bizonyos, hogy egy ízig-vérig újgenerációs FPS lesz, főszerepben a jól ismert nano-ruhával. Ez azt is jelenti, hogy a megjelenés nem a közeljövőben lesz várható, és PC mellett a célplatformok az Xbox Series és a PlayStation 5 konzolok lesznek.

 

Hivatalos: A Jedi: Fallen Order 2 mellett még két Star Wars játékon dolgozik az EA

 

https://leet.hu/streamplify

×