A fejlesztők jelentése szerint közel 700.000 Steam játékossal dübörög a PUBG, mióta ingyenessé tették. Az új játékosok aránya pedig még ennél is durvább.

Jó pár évbe beletelt, de végül a PUBG fejlesztői is feláldozták játékukat a Free-to-play trend oltárán. A cég korábban 75 millió példányt adott el a játékból PC-n és konzolokon összesen, és a kezdeti számok igazolták is a terveket. 3.2 millió felhasználóval a mai napig a PUBG vezeti például a Steamen belüli, egyidejű játékos rekordot. A 75 milliós példányszám pedig a valaha volt 5. legtöbbet eladott videojátékká tette a PUBG-t.

Az utóbbi időben azonban az ingyenes játékok, úgymint a CS:GO, Warzone, Fortnite és társaik, már alaposan lenyomták a PUBG számait. Nem maradt tehát más, mint ingyenessé tenni a játékot, bevállalni a népharagot és nyitni a Free-to-play modell felé. Kapták is a negatív véleményeket rendesen…

A siker viszont úgy tűnik, ennek ellenére is gyorsan megérkezett. Két héttel az ingyenesség után, 486%-os növekedést hozott össze a játék.

Kicsit boncolgatva a statisztikákat, a játékot fejlesztő Krafton elárulta, az új játékosok aránya még kiugróbb. 537%-kal nőtt a friss játékosok aránya három fontos régióban is. A játékidő is megsokszorozódott, PC-n pontosan kétszer annyit játszanak PUBG-vel, mint egy héttel ezelőtt, PS-en pedig 400%-kal nőtt az átlagos playtime.

Reméljük stabilan megmarad majd ez a törekvés, és nem csak egyszeri fellángolásról van szó.

Ha lemaradtál, gyorsan pótold be!

PUBG 15.2: így lesz teljesen ingyenes napokon belül a BR kategória királya

×