Az NVIDIA GeForce RTX 3050 játékosoknak való, nem bányászoknak.

Egy kínai forrásnak köszönhetően némi belátást nyerhettünk Ethereum-bányászati teljesítményére a hamarosan megjelenő RTX 3050-es videókártyán. Úgy tűnik, hogy a kártyát a Lite Hash Rate algoritmussal szállítják, mert a hash rate 20-ról 12,5 MH/s-ra esik le néhány másodperc alatt. Láthatjuk, hogy ennek a hash-ráta eléréséhez a kártya mindössze 73W-ot fogyaszt.

Forrás: VideoCardZ.com

Ezeket a számokat megerősíteni látszik egy kínai YouTuber 潮玩客, aki hasonló eredményeket tett közzé egy másik bányászszoftverrel. Ezen eredmények szerint a kártya 13,66 MH/s-ot kínál 57W-on, ami további optimalizációt (teljesítménykorlátozás/memória overclockot) feltételez:

Forrás: VideoCardZ, 潮玩客

Nos, ezeket a számokat figyelembe véve, az NVIDIA ajánlott kiskereskedelmi árával és az Ethereum jelenlegi értékével az RTX 3050 megtérülése már 500 napnál tart, és ez feltételezi, hogy a kártya 250 USD-be (80.000 Ft) kerül. Bármely más esetben, például, ha a kártya 350 USD (112.000 Ft) kiskereskedelmi áron kerül forgalomba, a megtérülés 700 nap.

Mivel a kriptopénzek értéke csökken, és az Ehtereum állítólagos átállása a proof of stake modellre most 2022 júniusára van tervezve, nincs értelme bányászat céljából RTX 3050-be fektetni. Ennek a gamerek örülhetnek, még akkor is, ha ez a kártya nem egy csúcsmodell. Ha többet szeretnél megtudni az RTX 3050-ről akkor ITT teheted meg.

Ám van még egy jóhírünk.

Egy apró reményszikra? – Esésnek indultak a videókártya árak

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=productforrás: VideoCardZ

×