A Twitch Rivals legújabb versenyének magas pénzdíjazása miatt hackerek egy komplett országot lekapcsoltak az internetről.

A mai napon, pontosabban január 25-én zárul a Twitch Rivals történetének egyik legnézettebb versengése, a 150 spanyol ajkú tartalomgyártót egymással szembe állító The Squidcraft Games, melyen 32 millió forintot osztanak szét a helyezést elérők között.

Ez nem titkoltan a Minecraft és a Squid Game összeboronálása, vagyis a népszerű építős játékban kell a meghívott videósoknak teljesíteniük a sorozatban látott feladatokat, kihívásokat. A 150 meghívott streamerek egy részét azonban egyetlen ország adta, méghozzá Európa egyik legkisebb állama, az Andorrai Hercegség.

A Tom’s Hardware beszámolója szerint a Twitch Rivals játékokkal először nem is volt különösebb probléma, a „Green light, Red light” és a bújócskázós meccset még zavartalanul le tudták bonyolítani, a sütifaragós játék után viszont elszabadult a pokol. Az Andorra Telecom, az ország egyetlen internetszolgáltatója ugyanis többször is összeomlott, vagyis az onnan játszók folyamatosan ki lettek dobálva a Rivals meccsekből.

Az Andorra Telekom nem sokkal az első kiesés után jelentette, hogy DDoS-támadások sora éri a hálózatot.

Ennek következtében pedig több mint fél órára az egész törpeállam internet nélkül maradt, de ezután is csak részlegesen és fokozatosan állt helyre a kapcsolat. Mivel a támadás másnap sem akart alábbhagyni, és a szolgáltató sem volt képes elejét venni, az összes andorrai versenyző kiesett a The Squidcraft Games-ből.

A NetBlocks internetes megfigyelő szerint a támadás közel sem lehetett véletlen, a portál szerint a DDoS-támadás kifejezetten a verseny miatt történt, hiszen sem előtte, sem utána nem számoltak be egyéb kiesésekről. Ha mindez igaz, akkor a helyezést elérő tartalomgyártók is felkerülhetnek a gyanúsítottak listájára, hiszen a cél az volt, hogy játékon kívül tisztességtelen módon leszűkítsék a 100.000 dolláros összdíjazásra esélyesek névsorát.

Videojátékok és a magyar szinkron – Lesznek-e újra szinkronizált játékok?

 

https://leet.hu/streamplify

×