Az ‘I Am Hero: AFK Teamfight’ állítólag túlságosan hasonlít a TFT-re a Riot Games autochess játékára.

A Riot Games pert indított az Imba Network ellen az I Am Hero: AFK Tactical Teamfight nevű autobattler megalkotása miatt. A Riot Games azzal vádolja a vietnámi fejlesztőt, hogy ellopta a karaktereket, a háttértörténeteket és egyebeket.

A Kaliforniában benyújtott kereset azt kéri a bíróságtól, hogy korlátozza az Imba Networköt a játékának értékesítését, amiért megsértette a League of Legends szerzői jogait. A Teamfight Tacticsot a Dota 2 autochess modja ihlette, de a saját, rendkívül népszerű MOBA játékát, a League Of Legend-set használja díszletként.

A Riot emellett 150.000 dollárt (48.000.000) követel a szerzői jogok megsértésének minden egyes esetéért.

A Riot ügyvédei szerint már benyújtottak egy felszólító levelet az Imba-nak. Ebben „a lemásolt karakterek és játékelemek átfogó, de nem kimerítő egymás melletti táblázatára” hivatkoznak.

Az alábbi kép a két játék közötti hasonlóságokat mutatja be.

Tisztán látható, hogy a szöveg eleje teljesen megegyezik.

A kereset szerint az Imba tagadja, hogy másolt volna a Riot Games-től.

Mivel az Imba az I Am Hero: AFK Teamfightot „idle RPG”-ként hirdeti, amely az auto-fighting játékok elemeit tartalmazza.

A játék ingyenesen játszható, alkalmazáson belüli vásárlásokkal, és jelenleg több mint 10.000 értékeléssel rendelkezik a Google Play Store-ban.

A Riot Games már korábban is fellépett másolós játékokkal szemben. 2018-ban a Tencent Holdings (a Riot anyavállalata) 2,9 millió dolláros pert nyert a kínai bíróságon a Moontoon Mobile Legends miatt.

Vajon onnan is kivennék a Chemtech sárkányt?

Viszlát Chemtech drake! – Eltávolították a LoL legidegesítőbb sárkányát

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×