Az Apple még jobban elmerülhet a gaming világában, mivel korábbi Xbox mérnökök alkalmazásáról szóló pletykák arra utalnak, hogy egy vadonatúj konzol készül.

Legutóbb tavaly májusban hallottunk utoljára arról, hogy az Apple is szívesen beszállna a gaming világba, saját konzollal. Akkor azt hallottuk, hogy az Apple állítólag tárgyalásokat folytat a Ubisofttal, hogy egy hibrid játékkonzolra fejlesszenek játékokat. Azóta erről nem sok mindent lehetett hallani, egészen mostanáig. Miközben a Microsoft szépen felvásárolja az Activision-Blizzardot, úgy tűnik, hogy

az Apple saját útjukat keresi a gaming-piacon.

Apple konzol koncepció

Az Apple fejlesztői csapatot épít egy rejtélyes konzolhoz

A január 21-i Xbox Two podcast során Jez Corden gaming újságíró egy rejtélyes Apple konzolprojektről beszélt.

„Egy ideje hallom, hogy az Apple Xbox mérnököket keres, hogy saját konzolt készítsen. Évek óta hallom a pletykát, és nem biztos, hogy VR-játék lesz, vagy Metaverse, vagy valami hasonló” – mondta.

Persze mindez egyelőre csak spekuláció, de lehetséges, hogy valóban korábbi Xbox mérnökök dolgoznak majd egy Apple konzolon. A kérdés még mindig az, hogy ez megvalósulhat-e valaha.

Erről itt  2:50:44-nél lehet hallani.

 

A hírek szerint az Apple rengeteg projekten dolgozik, melyek közt vannak olyanok is, melyről már, vagy időről időre lemondanak. Ilyen például az Apple Car terve is.

Sajnos a pletykák forrását az újságíró nem fedte fel, de nem valószínű, hogy új szereplőként  az Apple nagy konkurenciát jelentene a Microsoft vagy a Tencent számára. Érdekes lesz látni, ha az Apple konzolt fejleszt.

A borítókép csupán illusztráció, koncepció.

Ezt láttad már?

18 éve nem történt ilyen – Megdőlt a Steam rekord, annyian voltak online

 

https://leet.hu/streamplify

×