Messzemenő következtetéseket nem igazán érdemes levonni.

A 3DCenter minden hónapban kétszer ránéz a német és osztrák videókártya piacra, hogy egy közérthető grafikonon ábrázolják is azokat. Nem egy boltot vizsgálnak, hanem rengeteg webáruház és shop árait átlagolják, hogy minél pontosabb képet kaphassunk az aktuális viszonyokról. A 2021 augusztusáig tartó csökkenés némi bizakodásra adott okot, ám hamar szertefoszlott a remény hónap végére és azóta sem tapasztaltak enyhülést.

Felcsillant a fény az alagút végén, elindultak lefelé az árak január közepén!

Enyhe csökkenés

Ahogy látható, augusztus óta gyakorlatilag folyamatos emelkedésben voltak az árak, most is bőven az MSRP árcédulák felett vagyunk, ám tényleg lefelé indult meg a grafikon görbéje. A 3DCenter érdekességképp kiemelte, hogy sok helyen az RX 6800 és 6800 XT modelleket még mindig drágábban árulják, mint a flagship RX 6900 XT-t.

A következő frissítés még érdekesebb lehet, hiszen pár nappal ezelőtt elstartolt a nem túl combosra sikerült AMD RX 6500 XT, január 27-én pedig az Nvidia RTX 3050 indulhat világkörüli útjára. Eközben erőteljesen bezuhantak a kriptovaluták árai, így talán felcsillant egy kis reményszikra az alagút végén, de messzemenő következtetéseket nem igazán lehet levonni még.

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×