Sikerült elérni a kitűzött célt.

Az Intel eredetileg 2022 első negyedévét jelölte ki arra, hogy megjelentesse az első igazi, dedikált és notebook videókártya szériáját. A január eleji CES alatt azonban erőteljesen hallgattak a grafikus egységekről, pedig mindenki azt várta, hogy a nagy leleplezés is ott fog megtörténni. Aggodalomra semmi ok, ez nem jelenti azt, hogy ne dolgoznának közben a háttérben gőzerővel a startra.

Újabb benchmark szivárgott ki, nem lesz gyenge a flagship Intel VGA!

Egyre több helyen bukkan fel a kártya

TUM_APISAK figyelt fel arra, hogy a SiSoftware oldalán egy új Intel videókártya teszteredményeit töltötte fel valaki. A 4096 magból / 512 CU egységből hamar kiderült, hogy ez bizony az első széria legerősebb kártyája lehet majd, mely a DG2-512EU chipre épül majd.

A kártyához 12.8 GB memóriát rendelt a tesztprogram, de valószínűleg ez csak egy apró hiba, hiszen szinte biztosra kijelenthetjük, hogy 16GB VRAM-mal szereli fel az Arc Alchemist legerősebb hardverét a kék óriás. A teszteredmény sem okozott csalódást, nyers számításban 7.7%-kal jobb eredményt ért el az Intel kártya, mint az NVIDIA 3070 Ti. Nem lesz oka szégyenkezni az Intelnek, az előzetes pletykák szerint is a 3070 (Ti) megszorongatása volt a cél, úgy tűnik sikerült ezt elérniük. Most már tényleg csak a hivatalos leleplezésre kell várnunk, hogy kiderüljön az Arc Alchemist széria árazása.

Forrás: videocardzhttps://leet.hu/samsung/

×