Egy nagyon gyenge grafikával rendelkező játék is nagyobb játékosszámot produkál, amit a Battlefield alapján készítettek. Ez nem a paródia.

Nem is olyan rég beszámoltunk róla, hogy egy Battlefield 2042 paródia milyen pozitív értékelést kapott a Steamen, pedig tulajdonképpen a DICE játékának hibáit produkálta. Közben egy másik, szintén egyfajta szatírának szánt játék is előre tört a játékosszámot tekintve. Érdekes, hogy a Battlefield 2042 játékosszáma milyen gyorsan csökkent. Alig két hónap alatt sikerült elveszíteni a közösség nagy részét. Már a csaláskészítők is leálltak.

A Steam Charts adatai szerint egy indie játék, amelyet egyértelműen a Battlefield inspirált, a közelmúltban felülmúlta a Battlefield 2042 egyidejű játékosainak számát a Steamen.

Ezt először Tom Henderson vette észre a Twitteren, aki a hét elején ezt írta: „Ha még nem játszottál a Battle Bit Remastereddel, próbáld ki – úgy tűnik, a Battlefield közösség szereti. Több játszottak most vele, mint a Battlefield 2042-vel”.

 

Ha nem ismernéd, a BattleBit Remastered egy early access játék, amelyet ingyen lehet letölteni a Steamen. Ez egy szándékosan gyenge grafikával rendelkező FPS-t, komoly multi élménnyel. A karaktermodellek talán a Robloxra emlékeztetnek.

 

Természetesen ezek a számok csakis Steam adatok, hiszen ott vannak még a konzoljátékosok és a többi platform játékosai. Ettől függetlenül a Steam adati kiválóan illusztrálják, hogy a BF2042 háza táján valami nincs rendben, még akkor sem, ha már jött egy frissítés a napokban.

Állítólag a DICE már azon is elgondolkozott, hogy ingyenessé tegye a játékot.

Ennyire sz*r a helyzet? – Free-to-play lehet a Battlefield 2042

 

https://leet.hu/akcioeso/

×