A Call of Duty vezetői állítólag azon gondolkodnak, hogy a Vanguard gyenge eladásait követően eltávolodnak az éves kiadástól.

Miután a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, sok kérdőjel merült fel a Call of Duty körül. Sokan megkérdőjelezték, hogy a játék továbbra is PlayStationre marad-e, vagy a franchise Xbox-exkluzív lesz.

Ám most a legújabb bennfentes információk szerint a következő CoD lehet a franchise utolsó éves kiadása, mivel a vállalat egy játékra helyezi át a hangsúlyt. A Bloomberg jelentésében az áll, hogy a CoD már nem lehet évente megjelenő játék.

„Az Activision magas rangú alkalmazottai vitatták, hogy eltávolodnak az éves megjelenési ütemtervtől”.

Ez a vita belsőleg a Call of Duty: Vanguard című legújabb cím megjelenése után robbant ki, amely „36%-os visszaesést mutatott a 2020-as belépőhöz képest az Egyesült Királyság eladási listáin”.

 

Úgy tűnik, az a meggyőződés, hogy ha a Call of Duty lassabb ütemben jelenik meg, akkor a rajongók jobban fogják élvezni a játékot. A Vanguarddal kapcsolatban is számos probléma merült fel, amelyeket nem sikerült időben megoldani.

Ha eltávolodnak az éves megjelenésektől, a fejlesztők olyan állapotban adhatják ki a Call of Duty játékokat, amit mind a casual, mind a kompetitív játékosok élveznének. Versenyzői oldalról egy ilyen lépés előnyös lehet a CDL számára, mivel az olyan népszerű esportok, mint a League of Legends, a CS:GO és a Valorant mind frissülnek ahelyett, hogy évente cserélgetnék a címeket.

Ugyanakkor arról is beszámoltak, hogy a változásra lehet, hogy csak jövőre vagy később kerül sor. Ez azt jelenti, hogy a 2022-es pletykák szerint a Modern Warfare 2 valószínűleg nem az a CoD lesz, amivel a rajongók a következő években játszanak.

A kiszivárgott információkról az Activision még nem jelzett vissza, ami érthető, hiszen még a cég se döntött a kérdésről.

Ám a Microsoft döntött!

A Microsoft megerősítette a Call of Duty sorsát a PlayStation platformon

https://leet.hu/akcioeso/forrás: Dexerto, Charlie Intel, Bloomberg

×