Miután a Microsoft igen csak kést döfött a Sony részvényeinek árába, furcsa lenne, ha a Sony nem lépne valamit válaszul.

Furcsa új világban élünk, barátaim. Amikor 2020-ban a Microsoft 7,5 milliárd dollárért felvásárolja a Bethesda anyavállalatát, és olyan franchise-ok, mint a Starfield vagy a The Elder Scrolls VI Xbox exkluzív lett, sokan azt gondolták: ez a játéktörténelem legnagyobb lépése. Aztán jött a hirtelen meglepetés: a Microsoft 69 milliárd dollárért az Activisiont is megvette, amivel közel 40 játékfranchise került a céghez.

Hamarosan érkezhet a Sony válasza, legalábbis elemzők szerint.

A Microsoft/Activision ügylet után szakértők máris arra figyelmeztetnek, hogy újabb felvásárlások várhatók. Nem az a kérdés, hogy az megtörténik-e, hanem hogy mikor.

A Financial Times (előfizetős) cikke szerint az Electronic Arts lehet a következő kiadó, amelyre lecsapnak. Számos franchise-al, köztük a Battlefieldel, a The Sims-el, az Apex Legends-el, és a rengeteg sportjátékkal az EA minden bizonnyal komoly potenciált jelent minden cég számára.

A 38 milliárd dolláros vállalati értékével a Sony a Microsoftnál jóval kisebb cég, így szakértők szerint nehezen találna pénzt az EA kivásárlásához. Tekintettel viszont arra, hogy a Microsoft-Activision felvásárlás hírére egy nap alatt 20 milliárd dollárt csökkent a Sony piaci értéke, meglepő lenne, ha a japán játékóriás nem tenne lépéseket a felvásárlások terén.

Még az is lehet, hogy más cégek is lecsaphatnak a játékkiadókra. Korábbi hírek szerint a Microsoft előtt a Facebook szeretett volna lecsapni az Activisionre. Szóval az olyan cégek, mint a Netflix, az Apple, az Amazon vagy a Facebook szintén ajánlatot tehetnek. Szerinted hová fajul majd a felvásárlási háború?

Ezt láttad már?

Készülj, mert hamarosan Magyarországon is elindul az HBO Max – és eltűnik a Go

 

https://leet.hu/akcioeso/

×