Nemrég az OpenSubtitles hackertámadás áldozata lett, mely során felhasználók millióinak adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

Hírek szerint a sokak által jól ismert OpenSubtitles nevű népszerű feliratos weboldal kedden elismerte, hogy rendszereit feltörték, ami során csaknem hétmillió felhasználói fiók adatai szivárogtak ki, annak ellenére, hogy az oldal állítólag

váltságdíjat fizetett, hogy ez ne történjen meg.

A securityweek.com cikke szerint az OpenSubtitles tulajdonosai nem hoztak jó döntést akkor, amikor a hackertámadás fenyegetése után fizettek a bűnözőknek. Szakemberek szerint ugyanis ez csak arra ösztönzi a hackereket, hogy folytassák a tevékenységet.

Az OpenSubtitles adminisztrátorának fórumbejegyzése szerint az opensubtitles.org oldalt valaki feltörte, még tavaly augusztusban. A támadó egy sor sebezhetőséget kihasználva szerzett meg felhasználói adatokat, majd tetemes mennyiségű bitcoint kért, hogy ne hozza nyilvánosságra a támadást és ne ossza meg az adatokat.

„Elmagyarázta, hogyan jutott hozzá az adatokhoz, és segített kijavítani a hibát. Sikerült feltörnie egy SuperAdmin gyenge jelszavát” – írta az oldal adminja.

A hacker így hozzáfért az összes felhasználói adathoz, beleértve e-mail címeket, felhasználóneveket, jelszavakat. Miközben állítólag kifizették a díjat, a megszerzett adatok nemrégiben megjelentek az interneten.

A Have I Been Pwned szolgáltatás több mint 6,7 millió felhasználói adatot azonosított, beleértve a felhasználónevet, e-mail-címet, IP-címet, országot. Hogy a te adataid is kikerültek-e, azt szintén a Have I Been Pwned oldalán ellenőrizheted.

Ezt olvastad már?

Mégsem elég mindenre a 4GB VRAM? – Saját magát köpte szemközt az AMD

 

https://leet.hu/akcioeso/

×